Roelant Oltmans: 'Lastig om te zeggen welke teams gaan strijden om landskampioenschap' - Hoofdklasse Hockey Nederland
Roelant-Oltmans-Kampong

Roelant Oltmans: ‘Lastig om te zeggen welke teams gaan strijden om landskampioenschap’

De heren van Kampong hebben in de derde wedstrijd van de Tulp Hoofdklasse Heren een grote overwinning geboekt op Almere. In een spectaculaire wedstrijd, mochten de spitsen van Kampong aan het werk. De heren wonnen namelijk met elf tegen nul.

Bij voorbaat was het al duidelijk dat Almere met de rug tegen de muur zou komen te staan. Het team heeft veel nieuwe gezichten in de selectie. Toch was de wedstrijd bij voorbaat niet al meteen beslist. Vorig jaar won Almere namelijk verrassend op de Maarschalkerweerd met 1-2. Doelpunten werden toen gemaakt door Valentijn Charbon en Stijn Jolie.

Toch was het meteen al duidelijk in de eerste minuut hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. Kampong bepaalde het baltempo en met harde passes werd de gehele selectie van Almere vaak gemakkelijk aan de kant gezet. Dit resulteerde in de vijfde minuut al meteen tot het eerste doelpunt. Bjorn Kellerman stond vandaag op scherp en scoorde zijn eerste goal van de middag. Uiteindelijk zou de goaltjesdief deze middag vier doelpunten maken. Coach Roelant Oltmans was tevreden over de eerste helft: ‘In de voorbereiding hebben we al eens tegen Almere gespeeld. Toen wonnen we dik. We wisten dus hoe Almere speelde. Deze week hebben we getraind om de achterlijn van de tegenstander te bezetten. Dat is gelukt. Een aantal mooie acties kwamen via de achterlijn uiteindelijk bij een van onze doelpuntenmakers. Bjorn was vandaag erg scherp en speelde een goede wedstrijd’

Een klein smetje op de eerste helft, was de strafbal die Martijn Havenga zou nemen. In de 17de minuut pushte Havenga de bal hard op de rechterpaal. Uiteindelijk zou de ploeg van Roelant Oltmans met een 4-0 voorsprong de rust opzoeken.

Kampong-coach Oltmans was vandaag tevreden over de gewonnen wedstrijd tegen Almere. Foto: Roel Ubels

Kampong loopt uit naar monsterscore

In de tweede helft ging Kampong door waar het het in de eerste helft ook mee bezig was, namelijk veel scoren. Jip Janssen (3x), Terrance Pieters, Floris de Ridder, Sander de Wijn mochten meegenieten. Almere kreeg een aantal spaarzame kansen, Ryan Julius kon bijvoorbeeld op snelheid het zijn directe tegenstanders soms nog wel eens moeilijk maken. Toch kwam de defensie van Kampong nooit echt in gevaar. Martijn Havenga mocht zijn fout van de eerste helft goed maken en scoorde in de 65ste minuut een strafbal. De thuisploeg won met een gemakkelijke 11-0.

“Lastig om te zeggen welke teams gaan strijden om het landskampioenschap”

Kampong-coach Roelant Oltmans

Coach Oltmans, die dit jaar aan zijn eerste jaar bij Kampong begon, kan kritisch zijn over zijn ploeg, maar was vandaag tevreden over de wedstrijd. Lachend legt Oltmans uit: ‘Ja, hoe kan je niet tevreden zijn met een 11-0 overwinning. In de diverse pauzes die we hebben gehad heb ik geprobeerd om een aantal kleine details te veranderen. In de beginfase kwam Almere er af en toe namelijk nog wel eens gevaarlijk uit. Uiteindelijk was mijn ploeg scherp en kon het de vele kansen die we kregen met succes benutten.

Toch is het voor de coach van Kampong op dit moment lastig te bepalen welke teams gaan strijden om het kampioenschap. Waar Bloemendaal nog weinig fouten heeft laten zien, zijn het HGC, Den Bosch, Pinoké, Rotterdam en Amsterdam die kort achter de top zitten. Oltmans: ‘Het niveau in de Hoofdklasse is op dit moment hoog. Het is voor mij lastig in te schatten welke tegenstanders er gaan strijden om het kampioenschap. Komend weekend spelen we dubbel, laten we dan maar eens kijken wat deze overwinning op Almere waard was.’

Reageer