Roelant Oltmans neemt Pakistan onder zijn hoede - Hoofdklasse Hockey Nederland

Roelant Oltmans neemt Pakistan onder zijn hoede

Roelant Oltmans is voor de komende 2,5 jaar bondscoach van Pakistan. Hij maakte het nieuws woensdag op zijn eigen Twitteraccount bekend.

Het is voor Oltmans de tweede keer dat hij Pakistan onder zijn hoede heeft. Hij coachte de ploeg tijdens de Olympische Spelen van 2004 en eindigde in Athene als vijfde.

Niet bij grote toernooien

Inmiddels is de drievoudig olympisch en viervoudig wereldkampioen ver teruggezakt. Pakistan, de huidige nummer 13 van de wereld, wist zich niet te kwalificeren voor het WK in 2014 in Den Haag en ontbrak op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Op het komende WK in het Indiase Bhubaneswar zit Pakistan in dezelfde poule als Nederland, Duitsland en Maleisië. Volgende maand komt Pakistan in actie op de Commonwealth Games in het Australische Gold Coast.

Oltmans heeft een schat aan ervaring in het internationale hockey. Met de Nederlandse dames en heren veroverde hij de wereldtitel en in 1996 won hij met de Oranjeheren goud op de Olympische Spelen. De afgelopen jaren was hij werkzaam in India, eerst als technisch directeur en daarna als bondscoach. In die functie werd hij vorig jaar september ontslagen en opgevolgd door Sjoerd Marijne.

Comments (3)

  1. hockeyfan

    Verstandige keus van de Pakistaanse hockeybond. Benieuwd of het hem ook hier weer gaat lukken. Succes

  2. Floppieenteun

    Inderdaad een verstandige keuze. Topcoach. Wel jammer dat zo’n goede coach niet in de hoofdklasse actief is.

  3. De Dick Advocaat van het hockey,…

Reageer