Roelant Oltmans weg als bondscoach Pakistan - Hoofdklasse Hockey Nederland

Roelant Oltmans weg als bondscoach Pakistan

Roelant Oltmans is niet langer de bondscoach van de heren van Pakistan. Een half jaar na zijn aantreden heeft de 64-jarige coach zijn ontslag ingediend.

“Ik voel dat de omstandigheden op dit moment geen omgeving creëren waarin we het beste uit het team kunnen halen”, schrijft Oltmans in zijn ontslagbrief. Daarnaast geeft hij volgens Pakistan Today aan dat de Pakistaanse bond in zijn ogen niet bij machte is om die omstandigheden te kunnen veranderen.

Tweede termijn

Hiermee komt een einde het tweede termijn van Oltmans in Pakistan. Eerder had hij het team tijdens de Olympische Spelen van 2004 onder zijn hoede. In Athene eindigde Pakistan als vijfde.

De afgelopen jaren werkte Oltmans in India, eerst als technisch directeur en daarna als bondscoach. In die functie werd hij vorig jaar september ontslagen.

Korte terugkeer

Afgelopen maart tekende Oltmans een contract voor 2,5 jaar bij Pakistan. Hij wilde met dat land naar de Olympische Spelen van 2020. Op de Aziatische Spelen, waar een ticket voor Tokio was te verdienen, werd Pakistan in de halve finales verslagen door de latere winnaar Japan.

Reageer