Rohof:"Heerlijk op z'n Duits afgemaakt" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Rohof:"Heerlijk op z'n Duits afgemaakt"


foto: © Maurice de Wert
De laatste minuten van de EK groepswedstrijd tussen Nederland en Tsjechië waren voor de neutrale toeschouwer verschrikkelijk. Waarom? Bij de bereikte tussenstand van 2-2 waren beide ploegen geplaatst voor de halve finale en besloot men te stoppen met aanvallen. Vier minuten lang werd de bal in de Nederlandse verdediging rond gespeeld en besloten de Tsjechen niet meer aan te vallen. Dit niet aanvalsverdrag werd door Oranje verdediger Teun Rohof bestempeld als:”We hebben het heerlijk op zijn Duits afgemaakt. We wilden een goed gevoel aan deze wedstrijd over houden en daarvoor was het resultaat belangrijker dan de uitvoering.”
Tevens beklaagde Rohof zich over de zaal waarin Oranje zijn laatste groepswedstrijd afwerkte.”Voordat we de hal in konden stonden we in een Tsjechische file. Daarna mochten we onze tassen niet achter onze bank neerleggen. En de zaal zelf was maar een achterafzaaltje met weinig publiek.”

Comments (5)

 1. Teun, dit meen je niet! Schande, direct protest aantekenen. Het grote oranje, met de absolute vedette Teun Rohof dat zich na 1x winst, 1x verlies en een remise de halve finale in mazzelt verdient natuurlijk niets anders dan een VIP treatment.
  Even volhouden jongen, het zit er bijna op en dan mag je weer wedstrijdjes spelen in sfeerloze Hollandse zaaltjes. Je bent niet te benijden.

 2. @sjoerd wat een nare kinderachtige reactie! het is toch mooi dat die gasten de halve finale hebben bereikt!
  en ja teun is een van de sterren van het zaalhockeyteam! wees blij dat die jongens het zo goed doen!

 3. @zaal, Teun is een ster in een gemaakte grote mond geven, wat een blaaskaak.

 4. amsterdammer

  Beste Sjoerd, Zaal en Baal, Ik moet wel een beetje gniffelen om jullie reacties. Sjoerd, je hebt humor, Zaal, je reageert wat snel en geïrriteerd op Sjoerd, maar je hebt m.i. wel een punt hoor dat het hartstikke goed is dat NL zich ongeacht “uitvoeringsschoonheid” plaatste voor de halve finale: Met zo verdomd weinig echte zaalaandacht in NL. (Stel je eens voor welk niveau we zouden halen als we ons eens ECHT met zaalhockey gingen bezighouden??). En Baal: Teun is gewoon een echt “mannetje” met een grote bek. Vind ik eigenlijk wel okay, zolang hij maar correct blijft. Hij vraagt natuurlijk ook om reactie. Da’s natuurlijk best, maar uit jouw reactie proef ik toch een wat “Hollandsche” mentaliteit: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Of heb ik het helemaal mis? Ik verwacht een “hoffelijke” reactie van jullie. Lukt dat denken jullie? Jammer overigens dat “we” van de goeie Duitsers verloren……(maar ja, die krijgen zaalhockey et de paplepel ingegoten, dus dan ik het kennelijk niet zo erg al “we” verliezen……Calimero reactie m.i.) Ik hoor het wel!

 5. waar maakt iedereen zich druk om? gaat om zaalhockey, goede manier van fit blijven niks meer.
  Nog een paar weken en dan lekker weer echte hockeyen buiten.

Reageer