Rösch: 'We gaan hard ons best doen om er uit te halen wat er in zit' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Rösch: ‘We gaan hard ons best doen om er uit te halen wat er in zit’

Aankomend weekend zal het EK indoor voor mannen in Wenen plaatsvinden. Nederland zit met Rusland, Duitsland en Engeland in poule A. Vrijdag zullen de mannen van bondscoach Robin Rösch beginnen aan deze zware opgave.

Oranje zaalhockey nederland MdW Rosch

Rösch heeft zijn team de afgelopen weken klaargestoomd voor het grote werk. Over enkele dagen zal in Wenen gestreden worden voor de prijzen op het EK indoor voor mannen. “We vertrekken morgen naar Wenen en zullen daar nog twee trainingen afwerken alvorens we beginnen. We zijn er in principe klaar voor, maar deze trainingen kunnen we nog goed gebruiken voor strafcorners en shoot-outs,” vertelt de bondscoach. “Ik ben in ieder geval erg tevreden over de ontwikkeling die de jongens hebben doorgemaakt in de aanloop naar dit toernooi. Het team heeft echt progressie geboekt in het nieuwe hockeyspel, waarbij je met vijf tegen vijf speelt. Ze hebben dit snel opgepakt en daar ben ik trots op.”

Rösch blikt vooruit op het toernooi en durft met alle eerlijkheid te zeggen dat Nederland niet tot de favorieten behoort. “Sowieso Duitsland en Rusland zijn erg sterk. Zij domineren de afgelopen vijftien het zaalhockey. Ik denk ook dat Oostenrijk en Tsjechie om de prijzen mee gaan doen.” Als doelstelling heeft Rösch in ieder geval om niet te degraderen. “Dit zal een uitdaging voor ons worden, aangezien we met Duitsland en Rusland in een loodzware poule zitten. Daarbij is Engeland een ploeg die moeilijk in te schatten is, dus dit zal vast en zeker ook geen makkelijke wedstrijd worden. Stel we gaan de degradatiepoule in, dan neem je de uitslag tegen degene uit jouw poule die ook mee gaat om degradatie mee. Dus elke wedstrijd en uitslag in de poule is belangrijk, ook voor als je niet mee gaat naar de winnaarspoule,” zegt Rösch. “Het zou geen verassing zijn als we in de degradatiepoule komen te spelen en als dat zo is hopen we dat we in ieder geval drie punten meenemen uit de eerste poule. Amsterdam viel afgelopen jaar onverwacht af in het EK voor clubteams, dus laat dat een waarschuwing voor ons zijn. We gaan in ieder geval hard ons best doen om er uit te halen wat er in zit.”

Comments (2)

  1. weet iemand of de wedstrijden ergens via livestream te volgens zijn?

  2. Let’s go oranje leeuwen! Schrijf geschiedenis, het kan! Op naar een medaille!

Reageer