Rotterdam na Europese kraker naar kwartfinale EHL | Hoofdklasse Hockey Nederland

Rotterdam na Europese kraker naar kwartfinale EHL


Op de tweede speeldag van het EHL weekend  zijn de hockeyers van  HC Rotterdam er, in een ware Europese kraker, in geslaagd de kwartfinale te bereiken. Dit ging ten koste van de Duitse vice landskampioen Uhnlenhorst Mulheim. Nadat de Rotterdammers een 4-0 voorsprong hadden opgebouwd kwam de Duitse tegenstander terug zoals alleen Duitsers kunnen op 4-4. Verlenging en een shoot out serie leverden geen winnaar op. De tweede shoot out serie met “sudden death” was nodig voor Rotterdam om deze wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Jeroen Hertzberger benutte de eerste shoot out in deze serie waarna Thilo Stralkowski gelijk maakte. Nick Wilson, in de reguliere speeltijd goed voor drie doelpunten, bracht de Rotterdammers weer op voorsprong. In de gelijkmakende beurt mistte de Duitser Benedikt Fuerk. Zijn inzet werd door een geweldige redding van Rotterdam goalie Pirmin Blaak buiten het doel gehouden. Rotterdam speelt maandag de kwartfinale tegen East Grinstead.
De eerste schermutselingen waren voor rekening van Mulheim in de eerste minuten. Rotterdam coach Reinoud Wolff: “Wat een kraker was dit. We hadden zomaar in het begin een paar doelpunten om de oren kunnen krijgen. Maar doelman Blaak redde beide keren uitstekend. Toen de Duitse voorjaarsbries was gaan liggen trok Rotterdam ten aanval. Robert van der Horst schoot de bal op doel. De Duitse keeper keerde zijn inzet maar verdediger Jannik Otto tipte de bal in eigen doel en zorgde daarmee voor de 1-0 voorsprong van de Rotterdammers. Drie minuten later werd een aanval opgezet door Roderick Weusthof. Zijn pass ging naar de op rechts vrijstaande Simon Child. In zijn ooghoek zag Child landgenoot Nick Wilson op links vrij staan. Een zuivere pass op zijn teamgnoot  die  perfect afrondde 2-0. Een minuut later volgde weer een kans voor Wilson maar dit keer stond de Duitse doelman Felix Reuss op zijn post. Aan het einde van het eerste kwart nam Muelheim weer het initatitief. Dit werd beloond met twee strafcorners maar ook toen bewees Blaak weer zijn klasse en hield zijn doel schoon.
In het tweede kwart kreeg Rotterdam een strafbal na een overtreding op aanvaller Jeroen Hertzberger. Hertzberger ging zelf achter de bal staan maar faalde. Op slag van rust kwamen de Maasstedelingen dan toch op 3-0. Uit een prachtige voorzet van Steve Edwards scoorde zijn tweede goal van de middag. Na rust startte Rotterdam prima met een derde doelpunt van Wilson op aangeven van Jeroen Hertzberger 4-0. De wederopstanding van de Duitsers begon twee minuten later. Otto, de man van het eigen doelpunt, Thilo Stralkowski en Jan Flechkaus brachten de bezoekers weer terug in de wedstrijd. Vier minuten voor tijd beging Child een onnodige overtreding in het eigen 23 meter gebied. Deze werd bestraft met een strafcorner die door Stralkowski binnengepusht werd  4-4. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Child nog een levensgrote kans op 5-4 maar benutte deze niet.
De verlenging en shoot outs brachten nog geen winnaar. Dit voorrecht was weggelegd voor de tweede serie waarin uitblinkende doelman Blaak zijn goede vorm van zaterdagmiddag nogmaals bewees met een katachtige reflex op de inzet van Fuerk. Het volgepakte Rotterdam stadion explodeerde van opluchting en vreugde. Blaak:Ïk had tijdens het ontbijt al gezegd dat ik hoopte op shoot outs. Mijn ploeggenoten vroegen zich af of ik wel helemaal goed was. Ik dacht toen we met 4-0 voor stonden dat de wedstrijd gelopen was. Coach Wolff:” Dit was een absolute Europese kraker. En dit team was ook geen typisch Duits hockeyende ploeg. Zo’n Stralkowski is een klasse apart. We troffen de vice landskampioen van Duitsland die bij een 4-0 achterstand va banque ging spelen. Daar hadden wij het heel moeilijk mee”.

Comments (4)

 1. Schot bij 1-0 was van Child (paal) en volgens mij Wilson daarna weer op de paal (betwijfel dat vd Horst 2e paal ligt voor een tip-in).
  HCR maakte het naar mijn smaak wel onnodig te spannend, 4-3 net als bloemendaal was prima geweest, haha! Wel mooi dat Blaak nu wel eens veel credits krijgt!

 2. Truus Vogels

  Wat een onzin, deze jongen kan inderdaad een aardige bal stoppen maar meer ook niet.
  Even reeel zou Stockmann deze spelen moeten spelen, daarna zal Sam vd Ven toch echt laten zien dat hij aanzienlijk beter is lijkt me…

 3. @truus vogels, zet ff je hgc bril af, en dan zie je ja zelfs jij dat Blaak echt beter is dan vd Ven

 4. 1-0, schot Child op paal, vervolgens Weusthof op de paal en daarna schopt Otto de bal in z’n eigen doel.
  De SB werd veroorzaakt doordat Wilson een cornervariant op het lichaam van de lijnstopper tipte.

Reageer