Rotterdam versterkt herenselectie | Hoofdklasse Hockey Nederland

Rotterdam versterkt herenselectie

Hockey Club Rotterdam heeft haar herenselectie versterkt met Timmo Kranstauber, Bas Campbell en de Australische international Mark Knowles. De 25-jarige Kranstauber komt over van HGC, Campbell (24) maakt de overstap van Den Bosch. Knowles (28) keert na een jaar afwezigheid bij Rotterdam terug. Rotterdam heeft ook de contracten met de Nieuw- Zeelandse internationals Simon Child, Steve Edwards en Nick Wilson verlengd.
Met Kranstauber en Campbell versterkt Rotterdam zich in aanvallend opzicht. Timmo Kranstauber, de afgelopen jaren ook zaalinternational, was met dertien treffers – de meeste uit strafcorners – de topscorer van HGC. Bas Campbell kwam dit seizoen tot twaalf treffers. Rotterdam heeft eerder al SCHC-aanvaller Bjorn Kellerman vastgelegd. Met Mark Knowles krijgt Rotterdam er een zeer ervaren verdediger bij.
Steve Edwards (26) en Nick Wilson (21) kwamen dit seizoen voor het eerst uit voor Rotterdam. Zij hebben beiden hun contract met Rotterdam met twee seizoenen verlengd. Voor Simon Child (23) was dit zijn vierde seizoen bij Rotterdam. Hij heeft voor één jaar bijgetekend. De drie ‘Kiwi’s’ nemen deze zomer met Nieuw-Zeeland deel aan de Olympische Spelen.
Bron: persbericht Rotterdam

Comments (27)

 1. Floppieenteun

  Goede aankopen van Rotterdam, vooral Kranstauber en Knowles. Weusthof heeft de betere corner, Kranstauber is een betere veldpeler (ook een goede corner trouwens). Knowles en v/d Horst kan je qua sterkte met elkaar vergelijken. En Kellerman kan bij Rotterdam verder groeien, logische aankoop. Samen met de drie Nieuw-Zeelanders, J. Hertzberger, Blaak en een aantal talenten heeft Rotterdam een ploeg die zeker voor een play-off plaats mee kan doen. Alleen geen middenvelder, dacht dat ze interesse hadden in Fuerste?

 2. Absoluut een sterk team wat voor plaats 1 zal gaan!

 3. Goed ingekocht. Wel veel buitenlanders. Campbell kan nog een lastige worden met een contrakt elders. Maar bij den bosch heel zijn ze heel goed in de papier winkel.

 4. ………

  @de haas
  het was bij den bosch al bekend dat bas campbell weg ging, hebben ook niet zijn contract verlengt, misschien hoogstens nu moeilijkheden bij pinoke

 5. @…… Toch gek dat het weer iemand van DB gebeurd

 6. Goede aankopen waarmee Rotterdam ook volgend jaar meedoet om bovenste plaatsen. Wel veel aanvallers, had liever gezien dat daar wat jonge spelers van Rdam zouden meedraaien, al kan Risschen ook prima op het middenveld uit de voeten.
  Fuerste zal wel naar Spanje gaan, daar lag zijn voorkeur immers. (of wellicht slaat bloemendaal toe).
  Rdam, Adam, Kampong, zijn nu rond. OZ ook goed bezig. Ben benieuwd naar wat Bloemendaal gaat doen!

 7. die Kranstauber is echt niet zo bijzonder. knowles is prima, maar stuk minder dan Horst, laten we wel wezen. wel erg veel buitenlanders weer zeg, niet echt lekker voor de continuiteit lijkt me. maar goed, we zullen het zien volgend jaar.

 8. Ik vraag me af hoe rotterdam aan zoveel geld komt

 9. @………. Ik weet het wel….. Dames geen hoofdklasse, Weusthof, vd Horst en Streeder weg… Of dacht je dat die dat allemaal gratis deden…. En dat geld komt van de sponsoren

 10. En dan te denken (met wat speurwerk) dat Kranstauber nog een lopend contract had!!! Is een van de eerste bij wie het wordt afgekocht, is hier dan de eerste echte transfer gebeurt?

 11. Als DB fan jammer om Campbell te zien gaan. Erg goede speler,kan me wel voorstellen dat hij toe is aan een volgende stap. Ik wens hem veel succes daar!

 12. @Max: Niet voor het eerst, toen vd Horst naar Rdam kwam is toen zijn doorlopende contract afgekocht.
  Knowles is overigens een wereldspeler, speelt ook al jaren bij Rdam, met uitzondering van afgelopen jaar omdat alle Australische internationals pre-Olympisch alleen in Australie spelen. Heeft niet de solocapaciteiten van vd Horst, maar is al wel als basisspeler van Australie heel veel prijzen gewonnen.
  Mooi ook dat de drie kiwi’s blijven. Geweldige spelers om bezig te zien!

 13. kwalbert

  Geruchten gaan dat ze ook nog bezig zijn met een autralische middenvelder en een spaanse middenvelder.. to be continued!

 14. @Max, nee de eerste transfer was van Soledad Garcia van Laren naar SCHC (en die andere argentijnse ook). Bij de mannen moet ik denken aan Rob Short die toen van HGC naar Laren is gegaan, is daar niet ook geld voor betaald? Weet ik eigenlijk niet, maar is in ieder geval niet de eerste transfer.

 15. Toch vrij jammer dat ze weer zo gokken op die buitenlanders, die andere jongens deden het toch niet zo slecht? En hoe leuk is het om met zo’ n vreemdelingen legioen een prijs te halen, is toch veel minder leuk? Blijft een beetje armoede allemaal, ook zeer slecht voor Nederlandse hockey, maar daar hebben ze in rotterdam blijkbaar schijt aan, ze waren de eerste die het herenakkoord (max 3 buitenlanders) van de hhcv verbraken….typische club

 16. Nu is er zeker geen geld meer voor de dames…….Als ze daar nou ook eens flink in speelsters investeren dan is Rotterdam over een paar jaar DE club van Nederland. Maar helaas, de ladies blijven een ondergeschoven kindje.

 17. Wat moet je nou met vrouwenhockey verdienen?? Welke sponsor wil dat?

 18. Wel weer lekker signaal naar je eigen jeugd die niet anders kunnen dan de club verlaten. Als ik rischen was dan zou ik al lang weg zijn gegaan, want het talent is er, maar als je telkens je speeltijd verliest aan meer ervaren buitenlanders dan komt het je eigen ontwikkeling niet ten goede.

 19. Hidde, HCR is nooit akkoord gegaan met het herenakkoord. Ik snap het geneuzel over buitenlanders niet echt. Als het niet lukt om Nederlanders te halen die international zijn, dan is het toch logisch dat er in het buitenland gekeken wordt? Zie menig voetbalclub, basketbalclub, ijshockeyclub etc niet anders doen.
  Het is tenslotte topsport en dus geen liefdewerk oud papier…

 20. @Mischiel, dus HCR is zo aantrekkelijk dat er schijnbaar geen nederlandse international willen spelen. echter ze gaan daar weg, op herzberger na maar die hoord bij het meubilair. zal tog een reden voor zijn? Eeen titel kun je niet kopen. dat heeft het verleden wel uitgewezen

 21. @Schaar: je vergeet Blaak. Verder kozen vd Horst en Weusthof voor Rotterdam en gaan nu vanwege thuissituatie spelen in de buurt van waar ze gaan wonen.
  Amsterdam heeft ook haar belangrijkste spelers gekocht: Taekema, Evers, Rohof etc! En heeft ook voor komend seizoen twee Spanjaarden. Rdam heeft 4 buitenlanders, waarvan er twee al jaren actief zijn op Rotterdam. En ook Bloemendaal haalt haar spelers niet allemaal uit de eigen jeugd. Dus vrees dat je wel degelijk een titelwinnend team bij elkaar koopt, en dat doet elke club. Verdere voorbeelden zijn overigens te vinden in de Engelse voetbalcompetitie en de Championsleague van dit jaar! 🙂
  HCR heeft er nooit een geheim van gemaakt met buitenlanders een topclub te willen worden. Dat is nu gelukt en helaas nog geen landstitel, maar dit jaar was men dichterbij dan ooit. 1e in de reguliere competitie en helaas zonder kiwi’s was men niet sterk genoeg om van Amsterdam te winnen, wat in de reguliere competitie wel twee keer lukte.
  Volgend jaar doet Rdam ook weer mee en wie weet lukt het dan wel. Met zeker zes clubs die mee kunnen gaan doen om de playoffs belooft het in ieder geval spannend te worden. Ik wens iedere club veel succes!

 22. Schande dat al het geld naar de heren gaat. Kopen, kopen, kopen en ook riante salarissen. De dames zijn gedegradeerd, het bestuur wil dat ze zo snel mogelijk terugkeren in de hoofdklasse en wil dat doen door speelsters van 35+ te laten opdraven en door het budget van de dames ook nog eens aan de heren te geven. Chapeau

 23. Ja, dat bedoel ik dus.Ze wijzen altijd met hun v inger anderen aan maar steken nooit de hand in eigen boezem. Benieuwd wat het gaat worden nu.

 24. @natas ik ben het helemaal met jou eens.

 25. Die meiden valt niks te verwijten hoor.Die doen hun stinkende best. Hopelijk krijgen ze nu 3 jaar een stabiele periode.

 26. Je stinkende best doen is niet genoeg!

 27. Kereltje

  Wie lijft Eva Bots eigenlijk in? Anders wil ik haar wel hebben.

Reageer