Round-up Champions Trophy (m): Australië in finale tegen India

Australië heeft met een 4-2 overwinning op India de finale van de Champions Trophy in Londen bereikt. In de eindstrijd treft de wereldkampioen opnieuw India, dat ondanks de nederlaag als tweede eindigde in de poule. Duitsland, dat voor het eerst won, strijdt om het brons tegen Groot-Brittannië, dat door de 3-3 tegen België de finale misliep.

Australië-India 4-2
Met de vierde overwinning in vijf wedstrijden is Australië de grote favoriet voor het winnen van de Champions Trophy. De Australiërs gingen met een 2-0 voorsprong de rust in na doelpunten van Trent Mitton, uit een strafcorner, en Aran Zalewski. Flynn Ogilvie vergrootte in de tweede helft de marge naar drie, waarna VR Raghunath uit een corner iets terugdeed voor India. Tristan White tilde vervolgens het verschil weer naar drie en bepaalde Mandeep Singh uiteindelijk de eindstand op 4-2

1-0 Trent Mitton (sc)
2-0 Aran Zalewski
3-0 Flynn Ogilvie
3-1 VR Raghunath (sc)
4-1 Tristan White
4-2 Mandeep Singh

Zuid-Korea-Duitsland 0-7
Duitsland boekte in het laatste groepsduel pas de eerste overwinning. Het leverde de olympisch kampioen meteen een plek op in de kleine finale. De 7-0 zege op Zuid-Korea was de grootste overwinning van de Duitsers in de Champions Trophy. In 1981 hadden de Duitsers in het Pakistaanse Karachi al eens Spanje met 6-1 verslagen.

Constantin Staib en Oskar Deecke scoorden twee keer voor Duitsland. De andere treffers kwamen op naam van Tom Grambusch, Timm Herzbruch en Marco Miltkau.

Hoewel de Duitsers slechts één overwinning boekte, verloor de ploeg ook maar één keer en speelde het drie keer gelijk.

0-1 Constantin Staib
0-2 Tom Grambusch (sc)
0-3 Oskar Deecke (sc)
0-4 Timm Herzbruch
0-5 Oskar Deecke
0-6 Marco Miltkau
0-7 Constantin Staib

Groot-Brittannië-België 3-3
Beide ploegen konden nog aanspraak maken op een plek in de finale, maar door de puntendeling was India de lachende derde.

Al na veertig seconden kwamen de Belgen op voorsprong via Thomas Briels. Vijf minuten voor rust maakte Barry Middleton uit een strafcorner de gelijkmaker. Twee rake corners van Loïck Luypaert zette België op 3-1. Met nog één doelpunt erbij en de Belgen zouden de finale mogen spelen.

Echter, België scoorde niet meer. Dat deden de Britten wel. Met nog zes minuten op de klok werd de doelman ingewisseld voor een extra veldspeler. Het bleek een succesvolle wissel, omdat eerst David Ames de achterstand verkleinde waarna Middleton tekende voor de gelijkmaker.

0-1 Thomas Briels
1-1 Barry Middleton (sc)
1-2 Loïck Luypaert (sc)
1-3 Loïck Luypaert (sc)
2-3 David Ames
3-3 Barry Middleton

Reageer

Contact Us