Round-up Champions Trophy (m): Australië op drempel finale

De Champions Trophy krijgt een nieuwe winnaar. Titelverdediger Duitsland is uitgeschakeld voor een plaats in de finale na het gelijkspel (1-1) tegen Groot-Brittannië op de vierde speeldag van het toernooi in Londen. Wereldkampioen Australië staat op de drempel van de eindstrijd na de 2-0 op België. India rekende af met Zuid-Korea. Het werd 2-1.

India-Zuid-Korea 2-1
India blijft in de race voor een plek in de finale na de zege op Zuid-Korea. In de eerste twee kwarten werd niet gescoord. Pas negen minuten na rust opende SV Sunil de score voor India. In het laatste kwart maakte Kim Juhun gelijk. Omdat de treffer pas drie minuten voor tijd viel, leken de ploegen op een puntendeling af te stevenen. Echter een paar seconden later lag de bal in het Koreaanse doel. Chandanda Thimmaiah profiteerde van een verdedigingsfout en bezorgde India de winst.

1-0 SV Sunil
1-1 Kim Juhun
2-1 Chandanda Thimmaiah

Australië-België 2-0
Na de 2-0 zege op België heeft wereldkampioen Australië donderdag genoeg aan een gelijkspel tegen India om te finale te bereiken. Pas na rust werd er gescoord. Glenn Turner opende na acht minuten in de tweede helft de score. Elf minuten voor tijd bracht Tristan White met een schot vanaf de kop van cirkel de eindstand op het bord.

1-0 Glenn Turner
2-0 Tristan White

Groot-Brittannië-Duitsland 1-1
De gelijkmaker van Ashley Jackson uit een strafcorner in het vierde kwart betekende dat Groot-Brittannië de kansen op de finale levend hield. Voor Duitsland, dat op voorsprong kwam door een doelpunt uit een corner van Tobias Hauke, betekende de remise een einde van de hoop op een succesvolle titelverdediging.

Om zich te plaatsen voor de finale is Groot-Brittannië afhankelijk van Australië. De wereldkampioenen moeten India verslaan, daarna zullen de Britten zelf nog moeten winnen van België, dat ook nog niet kansloos is voor een finaleplek.

0-1 Tobias Hauke (sc)
1-1 Ashley Jackson (sc)

Reageer

Contact Us