Round-up Champions Trophy (m): Australië winnaar Champions Trophy

Australië heeft de Champions Trophy gewonnen. In Londen versloeg de wereldkampioen in de finale India pas na shoot-outs. Na de reguliere speeltijd en extra tijd was de stand 0-0. Titelverdediger Duitsland legde beslag op de derde plek. Het was met 1-0 te sterk voor Groot-Brittannië. De zesde en laatste plaats was voor Zuid-Korea, dat in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 ten onder ging tegen België.

Australië-India 0-0 Australië wint na shoot-outs 3-1
Voor de tweede maal in twee dagen stonden de ploegen tegenover elkaar. Australië, dat de eerste confrontatie met 4-2 had gewonnen, had in de finale zijn handen vol aan de Indiërs. De wereldkampioen liet na het duel in de reguliere speeltijd te beslissen. Blake Govers miste echter de strafbal, waardoor shoot-outs noodzakelijk waren.

Australië bleef in die serie koelbloedig en verzilverden drie van de vier pogingen. India wist slechts één keer te scoren, waardoor de Australiërs voor de 14de keer in de historie de Champions Trophy wonnen.

Duitsland-Groot-Brittannië 1-0
Olympisch kampioen en titelverdediger Duitsland legde uiteindelijk toch nog beslag op het brons. Pas in de laatste groepswedstrijd plaatsten de Duitsers zich voor de kleine finale. Groot-Brittannië liep de grote finale net mis na een gelijkspel tegen België.

Het enige doelpunt van het duel kwam op naam van Marco Miltkau, die met zijn vierde treffer topscorer werd van het toernooi. En wat de Britten ook probeerden doelman Nico Jacobi was niet te passeren.

Ook bij de prijsuitreiking van de individuele awards werd Duitsland onderscheiden. Tobias Hauke werd uitgeroepen tot speler van het toernooi en de Britse sluitpost George Pinner werd verkozen tot beste keeper. Harmanpreet Singh uit India kreeg de prijs voor beste jongeling.

1-0 Marco Miltkau

België-Zuid-Korea 4-3
België heeft de Champions Trophy met een overwinning afgesloten. Na het missen van de finale door de remise tegen Groot-Brittannië stelden de Belgen de vijfde plaats veilig door met 4-3 te winnen van Zuid-Korea. De ploeg knokte zich terug van een 3-1 achterstand.

Na een doelpuntloos eerste kwart opende Simon Gougnard de score voor België uit een strafcorner, waarna Seo Jongho vlak voor rust de gelijkmaker op het bord zette, eveneens uit een corner. Na rust brachten twee treffers van Yang Jihun, beide uit een corner, de Zuid-Koreanen op een 3-1 voorsprong.

Het bleek echter niet genoeg voor de overwinning. Gougnard tekende voor de aansluitingstreffer, waarna Tanguy Cosyns uit een corner de gelijkmaker liet aantekenen. Het was uiteindelijk Florent van Aubel, die de Belgen uiteindelijk de overwinning bezorgde.

1-0 Simon Gougnard (sc)
1-1 Seo Jongho (sc)
1-2 Yang Jihun (sc)
1-3 Yang Jihun (sc)
2-3 Simon Gougnard
3-3 Tanguy Cosyns (sc)
4-3 Florent van Aubel

Comments (1)

  1. Nederland?

    Heeft Max Caldas een inschattingsfout gemaakt door niet deel te nemen aan de CT? Dit was een uitstekend moment geweest om de selectie verder te testen en verder ervaring op te doen…

Reageer

Contact Us