Round-up Champions Trophy (m): Duitsland voorkomt valse start

Op de eerste dag van de Champions Trophy in Londen heeft titelverdediger Duitsland een valse start voorkomen. Pas in de slotfase sleepte de olympisch kampioen een gelijkspel tegen India uit het vuur. België verloor met 2-0 van Zuid-Korea en Groot-Brittannië en Australië wisten niet te scoren.

Duitsland-India 3-3
Jonas Gomoll voorkwam drie minuten voor tijd met een benutte strafbal een nederlaag voor de Duitsers. India was goed begonnen aan het duel. Al na zeven minuten schoot VR Raghunuth een strafcorner binnen. Vlak voor rustsignaal maakte Duitsland gelijk, via een benutte corner van Tom Grambusch. Vrijwel meteen kwam India weer op voorsprong. SV Sunil brak door over rechts, waarna Mandeep Singh de bal in het doel werkte.

In de tweede helft liep India uit naar 3-1 via Harmanpreet Singh, uit een corner, maar nog voor het einde van het derde kwart verkleinde Grambusch de achterstand. Uiteindelijk maakte Gomoll gelijk. De bal werd op de stip gelegd nadat een corner op het lichaam van de Indiase lijnstopper was beland.

0-1 VR Raghunath (sc)
1-1 Tom Grambusch (sc)
1-2 Mandeep Singh
1-3 Harmanpreet Singh (sc)
2-3 Tom Grambusch (sc)
3-3 Jonas Gomoll (sb)

België-Zuid-Korea 0-2
De Zuid-Koreanen verrasten met een overwinning op België, dat zonder de geblesseerde strafcornerspecialist Tom Boon aantrad en gisteren Jeffrey Thys verloor met een enkelblessure. Met name Boon werd gemist. De Belgen kregen negen strafcorners en wisten er geen enkele te verzilveren.

Zuid-Korea ging effectiever met de kansen om. De Aziaten scoorden uit hun enige strafcorner van de wedstrijd. Dat gebeurde in de 26ste minuut dankzij een rake klap van Yang Jihun. Na rust vergrootte Jung Manjae de Zuid-Koreaanse voorsprong. Ondanks een overwicht van de Belgen hield Zuid-Korea stand.

0-1 Yang Jihun (sc)
0-2 Jung Manjae

Groot-Brittannië-Australië 0-0
Wereldkampioen Australië opende de Champions Trophy met een doelpuntloos gelijkspel tegen gastheer Groot-Brittannië. De Australiërs hadden de beste kansen, maar doelman George Pinner stond iedere keer in de weg.

Toen de sluitpost eindelijk door Blake Govers werd gepasseerd, besloot de videoscheidsrechter de benutte strafcorner te annuleren. De push was te hoog voordat de bal via Pinner in het net belandde. Ook een doelpunt van de Britten werd door de videoscheidsrechter afgekeurd.

Reageer

Contact Us