Round-up Champions Trophy (m): India te sterk voor Britten

Op de tweede dag van de Champions Trophy was India in Londen te sterk voor Groot-Britannië, won Australië van Zuid-Korea en speelde Duitsland opnieuw gelijk, dit keer tegen België.

India-Groot-Brittannië 2-1
India kent een prima start van de Champions Trophy. Na het gelijkspel tegen Duitsland (3-3) waren de Indiërs zaterdag met 2-1 te sterk voor Groot-Brittannië.

Mandeep Singh opende twee minuten in het tweede kwart de score na een goede actie van SV Sunil. Vlak na rust verdubbelde Harmanpreet Singh uit een strafbal de score voor de Indiërs. Ashley Jackson verkleinde met een benutte strafcorner vervolgens de achterstand van de Britten, die er niet in slaagden de gelijkmaker te forceren.

1-0 Mandeep Singh
2-0 Harmanpreet Singh (sb)
2-1 Ashley Jackson (sc)

Duitsland-België 4-4
Olympisch kampioen Duitsland knokte zich voor de tweede maal op rij terug van een achterstand. Opnieuw stelden de Duitsers hiermee een punt veilig. Na de remise tegen India (3-3) bleef Duitsland dit keer steken op 4-4 tegen België.

Duitsland kwam voor rust twee keer op voorsprong door goals van Tobias Hauke en Marco Miltkau uit een corner. Tot twee keer toe maakten de Belgen gelijk via Sébastien Dockier en Arthur van Doren. In de tweede helft, die een half uur werd uitgesteld na een hevige regenbui, zette Alexandre de Paeuw België op voorsprong. Die marge werd vergroot door Florent van Aubel, die zijn 150ste interland speelde. Het was echter niet voldoende voor de overwinning. Dankzij twee doelpunten in drie minuten van Miltkau en Korn hielden de Belgen slechts een punt over aan de ontmoeting met Duitsland.

1-0 Tobias Hauke
1-1 Sébastien Dockier
2-1 Marco Miltkau (sc)
2-2 Arthur van Doren
2-3 Alexandre de Paeuw
2-4 Florent van Aubel
3-4 Marco Miltkau
4-4 Oliver Korn

Australië-Zuid-Korea 4-2
Zuid-Korea leek goed op weg naar een goed resultaat tegen de Australiërs. Na de winst op België (2-0) knokten de Aziaten zich tegen de wereldkampioen terug van een 2-0 achterstand naar 2-2. Uiteindelijk stond Zuid-Korea alsnog met lege handen, omdat Australië er met de winst vandoor ging.

Blake Govers zette Australië voor rust uit een strafcorner op voorsprong, waarna Eddie Ockenden de marge op twee bracht. Een minuut later scoorde Juhun Kim de aansluitingstreffer, waarna Jungjun Kim de ploegen op gelijke hoogte bracht. Pas in het laatste kwart kon Australië het verschil maken. Trent Mitton, uit een corner, en Glenn Turner stelden de overwinning voor de wereldkampioen veilig.

1-0 Blake Govers (sc)
2-0 Eddie Ockenden
2-1 Juhun Kim
2-2 Jungjun Lee
3-2 Trent Mitton (sc)
4-2 Glenn Turner

Reageer

Contact Us