Round-up Champions Trophy (m): Australië rekent af met Duitsland

Op de derde dag van de Champions Trophy won Australië met 4-3 van Duitsland waardoor de Kookaburras aan de leiding gaan in de groep. Groot-Brittannië was voor eigen publiek in Londen met 4-1 te sterk voor Zuid-Korea en België boekte de eerste overwinning door India met 2-1 te verslaan.

Zuid-Korea-Groot-Brittannië 1-4
Groot-Brittannië herstelde zich prima van de nederlaag tegen India. Ashley Jackson opende de score vanaf de strafbalstip. De Britten kregen de strafbal nadat de Koreaanse keeper Doopyo Hong Barry Middleton onderuit had gehaald.

David Condon vergrootte vervolgens de voorsprong, waarna You Seungju uit een strafcorner Zuid-Korea op het bord zette. Na rust bouwde Groot-Brittannië de voorsprong uit via Alastair Brogdon, de nieuwe aanwinst van Rotterdam. Met zijn tweede treffer bepaalde Condon de eindstand op 1-4.

Door de overwinning maakt Groot-Brittannië nog steeds kans op een plaats in de finale van de Champions Trophy.

0-1 Ashley Jackson (sb)
0-2 David Condon
1-2 You Seungju (sc)
1-3 Alastair Brogdon
1-4 David Condon

Duitsland-Australië 3-4
In de eerste twee duels knokte Duitsland zich na een achterstand nog naar een gelijkspel. Tegen wereldkampioen Australië nam de olympisch kampioen een 2-0 voorsprong, maar dolf uiteindelijk het onderspit met 3-4. De winnende treffer werd gemaakt door Aran Zalewski, die komend seizoen uitkomt voor Pinoké.

Het zag er allemaal prima uit voor Duitsland. Door doelpunten van Florian Fuchs en Tobias Hauke leidde de titelverdediger van de Champions Trophy comfortabel na het eerste kwart. Glenn Turner en Tristan White brachten Australië weer terug in de wedstrijd, maar Fuchs zette Duitsland voor rust opnieuw op voorsprong. Blake Govers maakte in de tweede helft uit een strafcorner gelijk, waarna Zalewski zeven minuten voor tijd de wedstrijd in het voordeel van de Kookaburras besliste.

Door de overwinning gaat Australië aan de leiding met zeven punten uit drie wedstrijden. Duitsland blijft steken op twee punten.

1-0 Florian Fuchs (sc)
2-0 Tobias Hauke
2-1 Glenn Turner
2-2 Tristan White
3-2 Florian Fuchs
3-3 Blake Govers (sc)
3-4 Aran Zalewski (sc)

België-India 2-1
India heeft zijn eerste nederlaag geleden van het toernooi. De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans verloor met 2-1 van België, dat hiermee de eerste overwinning pakte.

Alexander Hendrickx zette de Red Lions op voorsprong na 25 minuten door een strafcorner te verzilveren. Devindar Walmiki bracht de ploegen weer in balans, maar vlak voor einde van het derde kwart besliste Jérôme Truyens het duel door de bal tussen de paal en het linkerbeen van keeper PR Sreejesh in het doel te schieten.

Door de overwinning staat België in punten gelijk met Groot-Brittannië en India. Op basis van een beter doelsaldo staan de Britten op de tweede plaats die recht geeft om een plek in de finale.

1-0 Alexander Hendrickx (sc)
1-1 Devindar Walmiki
2-1 Jérôme Truyens

Comments (1)

  1. Fuchs en Blake Govers waren geweldig, zie er naar uit ze komend seizoen op Bloemendaal te zien spelen!

Reageer

Contact Us