Round-up (h): Australië boekt zege op Britten

Na twee nederlagen hebben de heren van Australië weer eens gewonnen. De wereldkampioen was woensdag met 2-1 te sterk voor Groot-Brittannië. En Brazilië incasseerde opnieuw een ruime nederlaag. Er werd met 9-0 verloren van Nieuw-Zeeland.

Poule A: Nieuw-Zeeland-Brazilië 9-0 (5-0)
Ook in de vierde groepswedstrijd kon Brazilië, zoals verwacht, geen potten breken. Nieuw-Zeeland was met 9-0 te sterk voor het gastland. Door de overwinning houden de Nieuw-Zeelanders nog hoop op een plaats in de kwartfinales.

Nick Wilson was de man van de wedstrijd met vier doelpunten. Hij opende de score met nog 35 seconden op de klok in het eerste kwart. Op dat moment stond Brazilië met een man minder op het veld vanwege een kaart voor Paulo Batista.

In het tweede kwart verdubbelde Wilson de score, waarna Nieuw-Zeeland voor rust uitliep naar 5-0 dankzij doelpunten van Shay Neal, Simon Child en een benutte strafcorner van Kane Russell.

Ook na rust bleven de Nieuw-Zeelanders er lustig op los scoren. Net als voor rust tekende Wilson voor twee doelpunten. Stephen Jenness maakte de 8-0, waarna Nic Woods met een rake corner de eindstand op 9-0 bepaalde.

1-0 Nick Wilson
2-0 Nick Wilson
3-0 Shay Neal
4-0 Simon Child
5-0 Kane Russell (sc)
6-0 Nick Wilson
7-0 Nick Wilson
8-0 Stephen Jenness
9-0 Nic Woods (sc)

Groot-Brittannië-Australië 1-2 (0-0)
Beide ploegen kenden een matig begin van het olympisch toernooi. Groot-Brittannië won van Brazilië en speelde gelijk tegen Nieuw-Zeeland. Australië won van Nieuw-Zeeland en verloor van Spanje en België. Het was dus een duel waar veel op het spel stond. Er mocht eigenlijk niet worden verloren.

Het was uiteindelijk Australië dat de beste zaken deed. Met de zege en het duel met het zwakke Brazilië in het vooruitzicht lijkt de ploeg plaatsing voor de kwartfinales nauwelijks te kunnen ontgaan. Groot-Brittannië is voor de plaats bij de laatste acht nu ook afhankelijk van resultaten in andere wedstrijden.

Voor rust werd niet gescoord. In het derde kwart kregen beide ploegen een goede kans. Een schot van Sam Ward ging via de schouder van de Australische sluitpost Andrew Charter naast en een Australische strafcorner belandde in tweede instantie op de paal. Blake Govers stuitte in eerste instantie op doelman George Pinner en in de rebound schoot hij via Pinner op de paal.

In het laatste kwart profiteerde Australië twee keer van de overtalsituatie. Nadat Ashley Jackson met geel aan de kant zat, scoorde Aran Zalewski. De Australiër, die terugkeerde van een wedstrijd schorsing, rondde de voorzet van Daniel Beale af.

Even later was het 2-0. Opnieuw stond Groot-Brittannië met een man minder op het veld. Dit keer zat Michael Hoare voor straf aan de kant. Jackson leidde balverlies, waarna Australië een snelle counter opzette. Glenn Turner leek te scoren, maar Jacob Whetton ‘stal’ het doelpunt door net voor de lijn de bal het laatste tikje te geven.

Iets meer dan twee minuten voor tijd verkleinde Jackson de achterstand door een corner binnen te pushen. Doelman Pinner werd gewisseld voor een extra veldspeler en dat leidde bijna tot succes, maar Matthew Swann bracht voor Australië op de lijn redding.

0-1 Aran Zalewski
0-2 Nick Whetton
1-2 Ashley Jackson (sc)

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer

Contact Us