Round-up (h): Duitsland in slotseconden naar winst

Olympisch kampioen Duitsland heeft in de laatste minuut het duel met India in zijn voordeel beslist. Het werd 2-1. Christopher Rühr maakte een paar seconden voor tijd de winnende treffer. De Argentijnen rekenden in hun tweede groepsduel af met Canada (3-1).

Poule B: Duitsland-India 2-1 (1-1)
Na de 6-2 zege op Canada won Duitsland ook het twee groepsduel. Deze overwinning kwam dit keer moeizamer tot stand. De beslissing viel, zoals vaker met Duitsers, vlak voor tijd.

Nadat het eerste kwart zonder doelpunten werd afgesloten, nam Duitsland de leiding door een treffer van Niklas Wellen. Daarvoor waren de Duitsers aan een achterstand ontsnapt. Na balverlies probeerde Chadanda Thimmaiah keeper Nicolas Jacobi in de korte hoek te verrassen, maar de sluitpost redde met de voet.

De gelijkmaker kwam nog voor rust. Rupinder Pal Singh sleepte de corner binnen, waarna beide ploeg met 1-1 de kleedkamer opzochten.

Na rust kreeg India met een paar strafcorners en een tip-in van Sardar Singh kansen op een voorsprong. De Duitsers zagen een tip van Christopher Wesley worden gered door keeper Sreejesh Rapattu.

India leek op weg naar een welverdiend punt, nadat het eerste duel met Ierland in winst was omgezet. In de slotseconden werd de bal hard door Martin Häner de Indiase cirkel in geslagen. Ondanks genoeg verdedigers kon Christopher Rühr zijn stick er tegen krijgen, waarna de bal langs Rapattu in het doel verdween, met nog drie seconden op de klok.

1-0 Niklas Wellen
1-1 Rupinder Singh (sc)
2-1 Chrstopher Rühr

Poule B: Canada-Argentinië 1-3 (0-1)
De Argentijnen boekten zoals verwacht een overwinning op Canada, dat eerder met 6-2 verloor van Duitsland. Na twaalf minuten opende Matias Paredes de score voor Argentinië. Daar bleef het ook bij in de eerste twee kwarten. Pas na rust namen de Argentijnen, die de eerste wedstrijd gelijkspeelden tegen Nederland, afstand van de Canadezen.

Voormalig HGC’er Gonzalo Peillat verdubbelde de score via een corner, waarna hij vijf minuten later eveneens uit een strafcorner voor de derde Argentijnse treffer tekende. De Canadezen deden wel wat terug, maar kwamen niet verder dan een verzilverde corner van Scott Tupper.

0-1 Matias Paredes
0-2 Gonzalo Peillat (sc)
0-3 Gonzalo Peillat (sc)
1-3 Scott Tupper (sc)

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer

Contact Us