Round-up (h): Duitsland op valreep naast Argentinië

Met een doelpunt in de slotseconden heeft Duitsland een nederlaag tegen Argentinië afgewend. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 4-4. Ierland boekte de eerste zege en heeft nog kansen op een plek in de kwartfinales. En België bleef ongeslagen na de winst op Spanje (3-1).

Poule B: Ierland-Canada 4-2 (3-0)
Na drie nederlagen boekte Ierland de eerste overwinning van dit olympisch toernooi. Canada, dat ook nog puntloos was, werd met 4-2 geklopt.

Binnen een minuut na de afslag kregen de Ieren al de eerste strafcorner van het duel toegekend. Shane O’Donoghue liet de Canadese doelman David Carter met een push kansloos.

O’Donoghue vergrootte vervolgens opnieuw uit een corner de voorsprong naar 2-0. Ierland profiteerde optimaal van de overtalsituatie, nadat de Canadees Scott Tupper wegens een groene kaart aan de kant zat. Iets meer dan een minuut later tekende Peter Caruth voor de derde Ierse treffer.

Na rust kwam Canada terug in de wedstrijd dankzij een schot vanaf de kop van de cirkel van Tupper, die vervolgens uit een corner de aansluitingstreffer binnen pushte. Het was Mitch Darling die het duel vervolgens in het slot gooide en Ierland definitief de eerste drie punten bezorgde.

Door de winst en de remise van Argentinië hebben de Ieren de kans op een plek in de kwartfinales in eigen hand. Dan moet er wel in onderlinge duel met de Argentijnen worden gewonnen. Deze wedstrijd is gepland op zaterdag 00.30 uur.

1-0 Shane O’Donoghue (sc)
2-0 Shane O’Donoghue (sc)
3-0 Peter Caruth
3-1 Scott Tupper
3-2 Scott Tupper (sc)
4-2 Mitch Darling

Poule B: Argentinië-Duitsland 4-4 (2-3)
Eerder dit toernooi scoorde Duitsland drie seconden voor tijd de winnende treffer tegen India. Vandaag (donderdag, red.) tegen Argentinië maakten de Duitsers acht seconden voor het fluitsignaal gelijk. Het was een duel met een boeiend scoreverloop.

Argentinië kwam na drie minuten aan de leiding door Luca Vila. Duitsland maakte gelijk via Timm Herzbruch en liep vervolgens uit naar 1-3 dankzij goals van Christopher Wesley en Mats Grambusch. Nog voor rust maakte Pedro Ibarra uit een strafcorner de aansluitingstreffer voor de Argentijnen.

En na rust bracht Gonzalo Peillat, eveneens uit een corner, Argentinië op gelijke hoogte. De Zuid-Amerikanen leken het duel in hun voordeel te beslissen toen vier minuten voor tijd Matias Rey de 4-3 aantekende. Duitsland bleek maar weer eens over een enorme veerkracht te bezitten, want acht seconden voor tijd pushte Mathias Muller raak uit een corner.

1-0 Lucas Vila
1-1 Timm Herzbruch
1-2 Christopher Wesley
1-3 Mats Grambusch
2-3 Pedro Ibarra (sc)
3-3 Gonzalo Peillat (sc)
4-3 Matias Rey
4-4 Mathias Müller (sc)

Poule A: Spanje-België 1-3 (0-3)
België is op dit olympisch toernooi de enige ploeg met vier overwinningen in vier duels. Spanje, dat voorafgaand aan het duel ook nog ongeslagen was, werd met 3-1 verslagen.

Verrassend was de terugkeer van Tom Boon. De strafcornerspecialist kampte met een hamstringkwetsuur en zou wellicht pas in het laatste groepsduel met Nieuw-Zeeland in actie komen. Gelukkig voor de Belgen konden ze al eerder een beroep doen op Boon.

Cedric Charlier opende in de vijfde minuut de score en nog in het eerste kwart verdubbelde Emmanuel Stockbroekx, die komend seizoen voor Bloemendaal speelt, de Belgische voorsprong. Charlier bepaalde met zijn tweede doelpunt de ruststand op 0-3.

Na de rust kwam de overwinning van België niet meer in gevaar. Pau Quemada scoorde uit een corner nog wel tegen, maar meer zat er niet in voor de Spanjaarden.

0-1 Cedric Charlier
0-2 Emmanuel Stockbroekx
0-3 Cedric Charlier
1-3 Pau Quemada (sc)

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer

Contact Us