Round-up (h): Nieuw-Zeeland ten koste van GB door

Groot-Brittannië ligt uit het olympisch toernooi. De ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Spanje en zag later op de avond concurrent Nieuw-Zeeland met 3-1 winnen van het tot dan toe ongeslagen België. In de andere poule plaatste India zich dankzij een gelijkspel tegen Canada voor de knock-outfase.

Poule B: India-Canada 2-2 (0-0)
De Indiërs waren in de eerste twee kwarten de bovenliggende partij. Ze kregen meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar slaagden er niet in doelman David Carter te passeren. De Canadezen waren vooral in de counter levensgevaarlijk.

Na rust kwam India op voorsprong. Een strafcorner van Harmanpreet Singh werd in eerste instantie gered door Carter, die vervolgens kansloos was op de rebound van Akashdeep Singh. De vreugde was van korte duur, want Scott Tupper verzilverde de eerste Canadese corner.

India ging op zoek naar de tweede goal en werd ook beloond. Ramandeel Singh veranderde een pass van VR Raghunath doeltreffend van richting.

Een onnodige overtreding van Nikkin Thimmaiah kostte uiteindelijk India de zege. De toegekende corner aan Canada werd raak gepusht door Tupper.

1-0 Akashdeep Singh (sc)
1-1 Scott Tupper (sc)
2-1 Ramandeep Singh
2-2 Scott Tupper (sc)

Poule A: Groot-Brittannië-Spanje 1-1 (1-1)
De olympisch toernooi zit er voor Groot-Brittannië al na de groepsfase op. De opdracht was duidelijk. Er moest in ieder geval gewonnen worden van Spanje, dat zich al had geplaatst voor de kwartfinales. De Britten speelden gelijk en zagen vervolgens tot hun afgrijzen Nieuw-Zeeland winnen van de latere groepswinnaar België.

Groot-Brittannië begon niet goed aan het duel, want na acht minuten leidde Spanje al met 1-0 dankzij een doelpunt van David Alegre. Nog voor het einde van het eerste kwart maakten de Britten via Sam Ward gelijk. Na rust ging Groot-Brittannië op zoek naar die belangrijke tweede treffer, maar gescoord werd er niet meer.

Daarna volgde voor de Britten het lange wachten op het resultaat van de concurrentie. De avond eindigde voor de olympisch kampioen van 1988 in een enorme kater.

0-1 David Alegre
1-1 Sam Ward

Poule A: België-Nieuw-Zeeland 1-3 (0-0)
Nieuw-Zeeland had na de remise tussen Groot-Brittannië en Spanje genoeg aan een punt vanwege een beter doelsaldo ten opzichte van de Britten.

De Nieuw-Zeelanders lieten de Belgen in de eerste twee kwarten het spel maken en gokten op de counter. Hierdoor vielen er weinig kansen te noteren. De Belg Cedric Charlier was iets te wild en zag zijn schot voorlangs gaan en Sebastien Dockier knalde uit een lastige hoek de bal tegen de paal. Nieuw-Zeeland kon daar een kans van Nick Wilson tegenover zetten. Zijn inzet werd echter makkelijk gekeerd door keeper Vincent Vanasch.

Het derde kwart was nog maar nauwelijks begonnen of Nieuw-Zeeland stond op voorsprong. Simon Child was doeltreffend uit een strafcornervariant. Zes minuten later vond James Coughlan Nick Wilson vrij staan en die tekende voor de 2-0. België, waar Tom Boon opnieuw meespeelde, kreeg vervolgens een aantal corners, maar Nieuw-Zeeland hield stand.

Acht minuten voor tijd gooide Hugo Inglis het duel definitief in het slot. Hij soleerde vrij gemakkelijk door de Belgische verdediging en liet Vanasch kansloos. Florent van Aubel deed nog iets terug voor België, maar het was te laat voor een wederopstanding van onze zuiderburen.

0-1 Simon Child
0-2 Nick Wilson
0-3 Hugo Inglis
1-3 Florent van Aubel

Poule B: Ierland-Argentinië 2-3 (1-2)
Ierland had nog een kans op het bereiken van de kwartfinales. Dan moest er wel gewonnen worden van de Argentijnen. Dat lukte niet. In een duel der strafcorners trok Argentinië aan het langste eind.

Juan Saladino zette Argentinië al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Hij profiteerde van de rebound die doelman David Harte en de Ierse lijnstopper hem hadden geboden na een strafcorner. Daarna hield Harte zijn ploeg in de wedstrijd. In het eerste kwart kreeg hij acht corners op zich afgevuurd, maar Harte hield zijn doel schoon.

In het tweede kwart maakte John Jermyn uit een corner gelijk, maar de vreugde was van korte duur. Twee minuten later pushte Gonzalo Peillat de Argentijnen opnieuw naar een voorsprong.

Na rust maakte Ierland gelijk uit een corner van Shane O’Donoghue. De vreugde was dit keer nog korter van duur, want 46 seconden later besliste Peillat het duel in Argentijns voordeel.

0-1 Juan Saladino (sc)
1-1 John Jermyn (sc)
1-2 Gonzalo Peillat (sc)
2-2 Shane O’Donoghue (sc)
2-3 Gonzalo Peillat (sc)

Poule A: Australië-Brazilië 9-0 (6-0)
Voor Brazilië zit het olympisch toernooi erop. Ook het vijfde groepsduel werd door het gastland verloren. Wereldkampioen Australië was met 9-0 te sterk.

Jamie Dwyer opende in de zesde minuut de score voor de Kookaburras, waarna hij ook voor de 2-0 tekende. Matt Gohdes bepaalde de stand na het eerste kwart op 3-0. Het tweede kwart was het kwart van Glenn Turner. Hij trof in 15 minuten drie keer doel.

Na rust liep Australië via Matthew Dawson en Blake Govers uit naar 8-0. In het laatste kwart bepaalde Govers met zijn tweede doelpunt de eindstand op 9-0.

De Australiërs deden in ieder geval wat zelfvertrouwen op na een tegenvallend verlopen groepsfase. In de kwartfinales treft de wereldkampioen Oranje, dat in de andere poule als tweede eindigde.

1-0 Jamie Dwyer
2-0 Jamie Dwyer
3-0 Matt Gohdes
4-0 Glenn Turner (sc)
5-0 Glenn Turner (sc)
6-0 Glenn Turner
7-0 Matthew Dawson (sc)
8-0 Blake Govers (sc)
9-0 Blake Govers (sc)

Reageer

Contact Us