Round-up Tulp HK: Pinoké en HGC halen uit, Bloemendaal wint topper van Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland
Sebastien Dockier scoort in de eerste minuut tegen Tilburg.

Round-up Tulp HK: Pinoké en HGC halen uit, Bloemendaal wint topper van Rotterdam

Vandaag stond de topper Rotterdam tegen Bloemendaal op het programma. In de slotfase wist Bloemendaal te winnen. Pinoké en HGC wonnen gemakkelijk hun wedstrijden en noteerden grote scores. Kampong toont herstel en won de moeilijke uitwedstrijd tegen Amsterdam.

Rotterdam – Bloemendaal (Uitslag 2-1)

De nummer een en twee van de competitie namen het vandaag tegen elkaar op in Rotterdam. Waar Bloemendaal nog geen puntverlies dit seizoen leed, is het Rotterdam die prima mee kan in de top van de competitie. Veel spanning leverde de wedstrijd op. In de eerste helft was het good old Jeroen Hertzberger met een heldenrol. Op eigen veld kon hij de 1-0 noteren. Toch moet Hertzberger gebaald hebben. Niet veel later kreeg hij via een strafbal de kans op de 2-0. Deze mistte hij. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Arthur van Doren kreeg voor Bloemendaal een strafbal, die hij koeltjes kon afronden.

In het slot van de tweede helft leken beide ploegen de punten te gaan delen. Vermoeidheid leek toe te slaan en beide teams leden iets meer balverlies. Bloemendaal toonde echter haar klasse en scoorde met een paar minuten voor tijd de winnende. Roel Bovendeert kon de bal binnentippen.

Rotterdam deed er meteen alles aan om deze achterstand alsnog onschadelijk te maken. Met resultaat, want in de laatste seconden werd een strafcorner versierd. Jeroen Hertzberger pushte in deze corner de bal hard op de paal. Ook de rebound werd niet verzilverd, waardoor Bloemendaal de wedstrijd met 1-2 naar zich toe trok.

Hurley – Den Bosch (Uitslag 0-6)

Den Bosch heeft vandaag goede zaken gedaan door met 0-6 te winnen van Hurley. Austin Smith mocht in het tweede kwart de score openen door zijn bekende strafcorner. Ex-international Jelle Galema scoorde kort daarop de 2 en 3-0. Ruben van Staa, Koen Bijen en Kars Schreuders voerden de score op naar uiteindelijk 0-6. Door de overwinning hebben de Bosschenaren nog een kleine kans om naar de play-offs te gaan.

Tilburg – Pinoké (Uitslag 0-8)

Maar liefst acht keer moest de keeper van Tilburg vandaag de bal uit eigen doel vissen. Zes van deze doelpunten werden gemaakt door de buitenlandse krachten van Pinoké. Sebastien Dockier was vroeg in de wedstrijd al scherp en kon in de eerste minuut de score openen. Ook in de 17ste minuut was het raak voor hem en lag het tweede doelpunt alweer in het net. Zijn collega Belgisch international Alexander Hendrickx had het vandaag ook op zijn heupen en scoorde drie maal uit een strafcorner. Door zijn doelpunten is Hendrickx doorgestoomd naar de top-3 topscorers in de Tulp Hoofdklasse Heren. De Argentijnse Martin Ferreiro scoorde tussendoor ook nog een doelpunt. Marlon Landbrug en Lukas Sutorius maakten aan ‘Nederlandse’ zijde nog twee goals. Door de ruime overwinning stijgt Pinoké een plekje en staat het nu tweede op de ranglijst.

Sebastien Dockier scoort in de eerste minuut tegen Tilburg. Foto: Rogier Balk

Amsterdam – Kampong (Uitslag 1-4)

Heel even leek het erop dat Amsterdam vandaag voor een stuntje zou zorgen. Aan het begin van het tweede kwart kon Tijn Lissone via een strafcorner de Amsterdammers op een voorsprong brengen. International Jonas de Geus zorgde nog voor de rust dat deze voorsprong werd geneutraliseerd. In de tweede helft had Kampong geen kind meer aan Amsterdam. Lars Balk (strafcorner), de Vilder en Luijkx zorgden voor een afgetekende 1-4 overwinning. Met de overwinning blijft Kampong aansluiting houden met de top-4. De Utrechters staan nog vijfde, maar de verschillen zijn klein.

Klein Zwitserland – Oranje-Rood (Uitslag 1-5)

Beide ploegen wilden vandaag winnen, om het gat met de nacompetitie te vergroten. Uiteindelijk werd het vandaag een klinkende overwinning voor Oranje-Rood. Maar liefst vijf keer werd er gescoord uit een velddoelpunt. Het duurde even voordat de score werd geopend, in de 22ste minuut was het Bram Huijbregts die de score opende. Briels en Kuijpers lieten de Eindhovenaren uiteindelijk met een 0-3 voorsprong rusten. In de tweede helft scoorden Schouten en Briels nog éénmaal en kon alleen Camil Papa nog iets doen voor KZ. Oranje-Rood neemt door de overwinning afscheid van de achterhoede. KZ moet morgen de rug rechten en proberen om Hurley niet dichter bij te laten komen.

Almere – HGC (Uitslag 0-7)

Ook HGC liet er vandaag geen gras over groeien. Vorige week werd er nog een grote nederlaag geleden tegen Rotterdam, vandaag werd er huisgehouden in Almere. Maico Casella was de grote man aan de kant van HGC. Vier keer kon hij het net vinden. De andere doelpunten kwamen op naam van van Ass, Vos en Tanaka. Met de overwinning klom HGC een plekje op de ranglijst omdat Rotterdam verloor van Bloemendaal. HGC staat nu derde.

Reageer