Round-up Tulp HK: Rotterdam walst in uitwedstrijd over HGC heen - Hoofdklasse Hockey Nederland
Sam van der Ven moest meerdere malen de bal uit eigen doel vissen.

Round-up Tulp HK: Rotterdam walst in uitwedstrijd over HGC heen

In de tiende speelronde van de Hoofdklasse Heren heeft Rotterdam hard uitgehaald bij HGC. Bloemendaal won ternauwernood van KZ. Kampong won in de slotfase van Hurley.

HGC – Rotterdam (Uitslag 0-7)

De gasten maakten al snel duidelijk waarom het in Wassenaar was gekomen. Met een moordend tempo was het Rotterdam die in de beginfase volledig over HGC liep. In de 15de minuut was het dan ook raak. Matig verdedigend werk zorgde ervoor dat Menini de 0-1 mocht maken. Ook in het tweede kwart was het Rotterdam die de scepter zwaaide. Meerdere corners werden versierd en Algera en Hertzberger konden daar twee van verzilveren. Vooral die van laatstgenoemde was een mooie. Een mooie variant werd hard in de touwen gesleept. Langzaamaan probeerde HGC uit haar schulp te komen, maar vooral in de eindfase was de passing slecht.

In de tweede helft bleeft Seve van Ass op de bank zitten. Een blessure aan zijn rug betekende het einde van de wedstrijd. De international liet vandaag weten dat zijn contract bij HGC met een aantal jaar is verlengd. Een prachtige combinatie van Rotterdam zorgde vroeg in de tweede helft al dat de score werd uitgebreid. Hertzberger was niet zelfzuchtig en kon de vrijstaande Menini vinden. Met een mooie flats plaatste hij de bal onder Sam van der Ven door.

Langzaamaan was het HGC die sterker begon te spelen. Kleine blessures aan de hand van Jansen en Hortensius (beiden Rotterdam), leken de uitploeg even parten te spelen.

Toch was het Rotterdam die vroeg in het vierde kwart toch weer even de druk opvoerde. Wederom met succes. Menini scoorde zijn derde van de wedstrijd en HGC stond op een 0-5 achterstand. Hierna was de ban gebroken. Met nog twee doelpunten van Hoedemakers werd de eindstand op 0-7 bepaald.

Bloemendaal – Klein Zwitserland (Uitslag 3-2)

In de rust was het in de wedstrijd Bloemendaal tegen Klein Zwitserland nog erg spannend. KZ was terug gekomen tot 1-1 en een stuntje leek in de maak. Toch was de thuisploeg scherp in de beginfase van de tweede helft. Al snel liep de ploeg van Rick Mathijssen uit naar 3-1. De 3-2 van KZ kwam te laat om nog spanning te veroorzaken in de wedstrijd.

Amsterdam – Oranje-Rood (Uitslag 2-2)

Lange tijd leek het erop dat het vroege doelpunt van Billy Bakker de eindstand van de wedstrijd zou betekenen. Al in de tweede minuut scoorde de international. Pas laat in de wedstrijd kwam Oranje-Rood terug. Met doelpunten van Beins en Briels leek het erop dat de gasten toch nog zouden winnen. Uiteindelijk was het Teun Rohof die in de 70ste minuut de gelijkmaker kon maken.

Kampong – Hurley (Uitslag 1-0)

Waar het in de eerste wedstrijden van het seizoen er nog op leek dat Kampong met gemak de meeste wedstrijden zou gaan winnen, lijkt er de laatste weken toch wat op dat de juiste vorm nog zoek is. Met een 1-0 overwinning op Hurley loopt de ploeg dit keer geen schade op, maar mag het van geluk spreken dat het geen punten verliest. Pas in de 67ste minuut was het Robbert Kemperman die de winnende kon maken.

Pinoké – Almere (Uitslag 6-1)

Ook in de wedstrijd Pinoké tegen Almere was het lange tijd spannend. In de rust stonden de Steekneuzen namelijk op een 1-1 gelijke stand. In de tweede helft was het topschutter Alexander Hendrickx die twee keer kon scoren met zijn specialiteit, de strafcorner. Uiteindelijk bepaalden Landbrug, Mohlmann, en Ferreiro de eindstand. Pinoké won met 3-1 en staat daarmee op de derde plaats op de ranglijst.

Almere maakte het spannend tegen Pinoké.
Almere maakte het spannend tegen Pinoké. Foto: Roel Ubels

Den Bosch – Tilburg (Uitslag 3-1)

Eigenlijk kwam Den Bosch in de wedstrijd tegen Tilburg niet echt in gevaar. Al vroeg in de wedstrijd liepen de Bosschenaren naar een ruime voorsprong door 2x Smith en 1x Campbell. Gareth Furlong deed nog iets terug voor Tilburg door een strafcorner in de 18de minuut binnen te pushen. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

Reageer