Sander Baart gaat voor ‘de dubbel’

Oranje Zwart nam gister revanche door na de verloren finale van vorig jaar dit seizen wel de EHL titel te pakken. Wederom liep de eindstrijd uit op shoot-outs maar na een bloedstollende ontknoping met 22 shoot-outs, één strafbal en vier video-referals ging het goud naar de Eindhovenaren. ‘Zenuwslopend,’ noemde Sander Baart het na afloop.

EHL OZ Arminen MdW Baart (4)

“Maar ik ben blij dat ‘ie deze keer wel de goede kant op viel,” vervolgt de Belgische Nederlander die zijn twee shoot-outs gepareerd zag worden door Nicolas Jacobi. “Als we ‘m nu weer hadden gemist dan oh, dan word je echt wel gek.”

De ploeg van Michel van den Heuvel kende een matige start aan de finale week van de EHL. In de achtste finale werd niet erg overtuigend van SV Arminen gewonnen waarna in de kwartfinale Egara vooral door de individuele klasse van Mink van der Weerden opzij werd gezet. Pas vanaf  de tweede helft tegen Bloemendaal lieten de heren van Oranje Zwart hun ware klasse zien. “We zijn niet heel sterk begonnen maar we zijn elke wedstrijd beter gaan spelen en in het toernooi gegroeid,” beaamt Baart die genoot van de sfeer. “Het is een fantastische setting, op Bloemendaal is altijd veel volk en het weer viel mee dus het was geweldig om hier te spelen.”

‘De eerste titel is binnen,’ zo klonk uit de mond van vele spelers van OZ. De Eindhovenaren zijn nog steeds gebrand op de ‘dubbel’ die ze vorig jaar na de verloren EHL finale misliepen. “Dat is iets waar we elk jaar voor gaan en waarvan we hopen het nu te gaan waarmaken,” vertelt Baart. “We zijn sowieso vanaf het begin van het seizoen al erg gebrand om de landstitel te pakken en dat was zonder dit goud ook zo geweest. Alsnog is het wel lekker dat we deze hebben gepakt, zeker naar vorig jaar. Nu gaan we ons weer richten op de competitie, of nou ja, vanavond nog even een lekker feestje vieren en dan staan we donderdag weer op het veld te trainen samen.”

Of Baart zelf dan ook op het veld zal staan is nog niet duidelijk. De international kreeg in de wedstrijd tegen Arminen een strafcorner op zijn hand en liep daarbij naast een zwaar gekneusde pols ook een duimbreuk op. De EHL speelde de verdediger uit met een spalkje en hoewel de pijn hem is meegevallen zal hij komende dagen toch kijken of hij ook de competitie gelijk zal hervatten. “We moeten nu even kijken wat het slimste is om te doen en dan zien we wel. Of ik zondag tegen Bloemendaal mee doe? Ik weet het niet, ik hoop het in ieder geval wel!”

Reageer