Sander Baart verlaat OZ voor Antwerp - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sander Baart verlaat OZ voor Antwerp

Na negen seizoenen in de Nederlandse Hoofdklasse bij het Eindhovense Oranje Zwart keert Sander Baart terug naar de Belgische Eredivisie: Royal Antwerp. De midmid van Oranje en Oranje Zwart zal vanaf volgend seizoen 2016-2017 weer uitkomen voor R. Antwerp H.C., de club waar hij zijn loopbaan begon.

EHL OZ Arminen MdW Baart
De geboren en getogen Antwerpenaar met een Nederlands paspoort groeide als hockeyer op bij Antwerp. Hij haalde in 2007 met Antwerp de eerste landstitel in de geschiedenis van de club voor hij, negentien jaar, naar de Hoofdklasse en Oranje Zwart vertrok.  Dit seizoen mikt Baart op zijn zesde play-offs met OZ en een derde landstitel op rij en de EHL. Maar Baart geeft aan dat de honger daarmee niet gestild is. Olympisch goud in Rio, EK-goud in Amsterdam, WK-goud in India en de landstitel met Antwerp. De ambities van de bijzonder gedreven midmid zijn niet min voor de komende vier jaar. De 27 jarige Baart tekende een overeenkomst voor vier jaar bij Antwerp en het is de ambitie van hem, van zijn coach en de club een sterk team op te bouwen dat meespeelt voor de titel, ieder seizoen.

Baart geeft aan dat hij veel geluk heeft gehad omringd te zijn geweest door enkele uitzonderlijke topspelers bij zowel OZ als Antwerp vroeger. Naast de onverminderde drang naar nieuwe titels is het echter nu ook tijd geworden om terug te geven aan de club waar hij werd opgeleid. De komende jaren wil Baart zijn ervaring en zijn honger naar titels overdragen aan de nieuwe generatie bij zijn Antwerp.

In goed overleg met zijn bondscoach Max Caldas vond Baart dat hij toe was aan een nieuwe omgeving. Baart geeft aan genoten te hebben van zijn tijd in Eindhoven, maar na negen seizoenen en alles gewonnen te hebben wat je kan winnen met je club was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij gevonden in de Belgische eredivisie bij Antwerp. Maar voor het zo ver is heeft Baart zijn zinnen eerst nog gezet op een tweede EHL-titel en een derde landstitel op rij met OZ.

Voor het volledige transferoverzicht van het seizoen 2016-2017, klik hier.

Reageer