Santi Freixa stopt aan einde van dit seizoen bij Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland
Santi-Freixa-Amsterdam

Santi Freixa stopt aan einde van dit seizoen bij Amsterdam

Santi Freixa zal aan het eind van dit seizoen stoppen als coach van Amsterdam Heren 1. Na twee uitdagende seizoenen, deels verstoord door Covid-19, wordt het aflopende contract niet verlengd.

In het seizoen 2019-2020 is Santi als coach bij AH&BC gestart, na een jarenlange carrière als speler van Heren 1, ervaring als coach bij Kampong Dames 1 en als assistent naast Alyson Annan bij de Oranje Dames. 

De club meldt dat het aantreden van Santi er belangrijke doelstellingen waren gesteld om verjonging en versterking van Amsterdam Heren 1 verder gestalte te geven en mee te draaien in de top van de Hoofdklasse. Door veel nieuwe, jonge en getalenteerde spelers in de groep op te nemen heeft Santi een mooie stempel kunnen drukken. Tegelijkertijd zijn de gewenste resultaten vooralsnog uitgebleven. Na dit seizoen zal er met een andere aanpak verder gebouwd worden aan het team om langdurig in de top mee te hockeyen. De club is Santi dankbaar voor zijn bijdrage aan de club en waarderen zijn enorme inzet, betrokkenheid en professionaliteit. 

Bron: AHBC

Reageer