Schaerweijde coach Smolenaars baalt

Schaerweijde verloor gister met 1-2 van Tilburg. Voor beide was het een cruciale wedstrijd. Tilburg kon bij winst afstand nemen van de laatste plek, voor Schaerweijde lag er een kans om aansluiting bij de negende plek waarmee de play-outs ontlopen worden. Lang ging het in de wedstrijd gelijk op maar uiteindelijk is het Tilburg dat in de slotminuten aan het langste eind trok. In het AD/Utrechts Nieuwsblad vertelt Schaerweijde coach Dave Smolenaars dat hij ‘super baalt’ van het late verlies van zijn team.

dave smolenaars

“Zij scoren anderhalve minuut voor tijd de winnende. Maar het is wel fair om te constateren dat de 1-2 van hen dichterbij was dan een goal van onze kant. Zij waren weer een stukje beter dan de vorige keer dat we tegen ze speelden.” De ploeg uit Zeist startte de wedstrijd wel sterk, zo zag ook Smolenaars. “Halverwege was er ook niets aan de hand, maar na tien minuten in de tweede helft zag ik het duel langzaam kantelen naar Tilburg. Ik had het op een gegeven moment in de tweede helft prima gevonden als we gelijk hadden gespeeld.”

Aankomend weekend staat wederom er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Zeistenaren. Dan spelen ze tegen Pinoké dat net als hen twaalf punten heeft. Zij zullen dus onderling moeten gaan uitmaken wie zich na zondag de nummer negen van de hoofdklasse mag noemen. “Wij willen op die negende plek staan,” zegt Smolenaars. “Met een zege op Tilburg was een gelijkspel tegen Pinoké ook prima geweest. Nu moeten we winnen.”

Comments (2)

  1. Tsja, de reactie van Roger van Gent op een andere site is ook wel tekenend over het Schaerweijde dat dit jaar speelt. Zou me niets verbazen als ze elfde worden en er onverhoopt uitvliegen.

  2. misschien moet de coach zijn conclusies trekken, het is alleen afbraak hockey alles vanuit de verdediging en je ziet het resultaat de meest gepasseerde verdediging.In de overgangsklasse was er meer kwaliteit en meer spelvreugde.

Reageer

Contact Us