Schaerweijde overtuigend naar brons

De heren van Schaerweijde hebben na de teleurstelling van het missen van de finale snel de knop om kunnen zetten en overtuigend het brons gepakt. De ploeg van coach Bas Bogaard won de troostfinale met 9-3 van Den Bosch. Bij de dames trok MOP in het Brabants onderonsje tegen Den Bosch aan het langste eind. 

MdW Schaerweijde zaal heren
(c) Maurice de Wert

Schaerweijde, dat eerder op de dag de kruisfinale na strafballen van Rotterdam verloor, kwam nog wel op achterstand in de kwartfinale maar de 1-0 van Robbert van de Peppel hield niet lang stand. Binnen enkele minuten nam de Zeister formatie het initiatief over en bouwde de voorsprong nog voor rust uit naar 2-5. Ook in het tweede bedrijf hield Schaerweijde met frivool zaalhockey het overwicht en kwam Den Bosch er niet of nauwelijks meer aan te pas. Met een 3-9 overwinning pakken de Zeistenaren het brons.

Bij de dames was de troostfinale een Brabants onderonsje tussen Den Bosch en MOP. Grootmacht Den Bosch opende na acht minuten nog wel de score via Merel de Blaey maar deze achterstand voor MOP wist oud-Den Bosch speelster Colette de Beaumont met twee doelpunten nog voor rust om te keren in een voorsprong. In de tweede helft kwam de ploeg van Raoul Ehren nog terug naar 2-2 maar door doelpunten van Natalia Wisniewska en Fleur de Waard moet de landskampioen van vorig jaar nu genoegen nemen met een vierde plek. Het brons gaat naar MOP.

 

Reageer