Schema eerste ronde play-offs

De play-offs worden gespeeld per ronde over twee wedstrijden. Het reglement wijkt dit seizoen af van voorgaande jaren, hier kunt u uitleg vinden over het nieuwe systeem. 

Het programma voor de eerste speelronde

5 april Dames 12.30 u Laren SCHC
Dames 12.30 u Amsterdam Den Bosch
Heren 15.00 u Bloemendaal Kampong
Heren 15.00 u Rotterdam Oranje Zwart
6 april Dames 12.30 u SCHC Laren
Dames 12.30 u Den Bosch Amsterdam
Heren 15.00 u Kampong Bloemendaal
Heren 15.00 u Oranje Zwart Rotterdam

 

Finale weekend

De tijden voor het finale weekend, 12 en 13 april, zijn vastgesteld op 11.30 uur aanvang dames wedstrijd en 15.30 uur aanvang heren wedstrijd. De tijd van de heren geldt ook voor de eventuele wedstrijd om de 3e/4e plaats heren.

Entreeheffing

Bij enkele play-offs wedstrijden geldt dit jaar entreeheffing. Hiermee verleent de KNHB dispensatie aan de deelnemende clubs, aangezien de play-offs in de afgelopen jaren enorm zijn gegroeid en dat brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Niet alle verenigingen zijn daarvoor uitgerust en moeten extra maatregelen treffen die geld kosten. Doordat de play-offs dit seizoen over twee wedstrijden worden gespeeld, hebben de clubs één wedstrijd minder om gemaakte kosten te dekken. Met deze dispensatie kunnen die kosten deels terugverdiend worden. Hier staat een overzicht van entreeheffing bij de verenigingen.

Comments (2)

  1. Weet iemand hoe het werkt nu we maximaal 2 (in plaats van de mogelijke 3 wedstrijden vreger) hebben? Zijn het europacupregels waarbij bij gelijke stand en gelijke doelpunten de uitdoelpunten dubbel tellen of heeft de KNHB iets anders bedacht?

    • Redactie Hoofdklassehockey.nl

      @Virdis Het KNHB reglement zegt het volgende: Wanneer over twee wedstrijden geteld de totaalstand een gelijkspel inhoudt, is de winnaar de ploeg met de meeste uitdoelpunten. Wanneer dit exact gelijk is (dus twee keer 2-2 bijvoorbeeld) komt er een verlenging van 2x 7,5 minuut (sudden-death). Als hierin niet gescoord wordt, wordt de beslissing verkregen door het nemen van shoot-outs

Reageer

Contact Us