Schuurman: 'EHL heeft ons vertrouwen gegeven' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Schuurman: ‘EHL heeft ons vertrouwen gegeven’

De heren van Bloemendaal pakten maandagmiddag het EHL brons door met 1-0 van het Belgische Royal Daring te winnen. Een troostprijs voor de Mussen die een dag eerder heel dicht bij een finaleplek kwamen maar op shoot-outs verloren van Oranje Zwart. Voorafgaand aan de strijd om het brons moest er bij de formatie van Russel Garcia dan ook wel even een knop om, zo vertelt middenvelder Glenn Schuurman.

Schuurman Bloemendaal - Dragons EHL heren MdW_040415_MG_1356
(c) Maurice de Wert

“Het is altijd lastig om als je de finale als doel hebt je op te laden voor de, met alle respect, derde en vierde plek maar vandaag wilden we gewoon hoe dan ook dat brons binnenslepen. Het publiek heeft hier een week lang alles gegeven, de vrijwilligers, de hele club en daar wilden we iets voor terug doen.”

Schuurman zelf vond het wel moeilijk om de verloren halve finale uit zijn hoofd te zetten. “Ik denk dat we tegen OZ heel goed speelden en op centimeters na de finale hebben gemist. We waren zo dichtbij maar Jaap deed niet mee, Swanny en Diede zaten geblesseerd aan de kant, dan is het gewoon best een opgave. Heel jammer want zo’n EHL in eigen huis maak je bijna nooit meer mee. Dit was een uniek moment geweest en dan is zonde als je de finale niet mag spelen. Aan de andere kant wilden we gewoon voor de club en de jongens die niet mee hebben gedaan het toernooi goed afsluiten. Daardoor hebben we die knop dus ook snel omgezet.”

Voorafgaand aan het toernooi gaf aanvoerder Wouter Jolie aan dat hij hoopte dat de EHL zijn team een boost zou geven met het oog op de strijd om een play-off plek. Is dat ook gebeurd? Schuurman denkt van wel. “In de laatste toppers in de competitie gaven we niet echt thuis en nu hebben we in de wedstrijden tegen Dragons en OZ laten zien dat we het wel in huis hebben en dat we dit soort teams aan kunnen. Het geeft vertrouwen, helemaal richting de belangrijke wedstrijd tegen Oranje Zwart van aankomend weekend.”

Reageer