Seve van Ass gemotiveerd weer terug op het veld

Seve van Ass is exact een maand na zijn onfortuinlijke incident weer terug op het veld en gaat met Oranje mee naar Valencia en Alicante voor een tiendaagse trainingsstage. Aan het AD vertelt hij weer helemaal terug te zijn.

Dat ook zijn teamgenoten weer hebben opgenomen alsof hij nooit is weggeweest blijkt wel wanneer een collega-international bij het nemen van een bal roept: “Kijk je uit? Ik ga ‘m nemen hoor!’ “Kom maar op”, antwoordde van Ass. “Moet je vooral doen.” De spits is blij dat hij weer kan hockeyen. “Ik ben enorm gemotiveerd om terug te komen, om te knallen. Het voelt als een beloning om mijn stick weer vast te hebben en met de jongens mee te kunnen doen.”

Voor vertrek naar Spanje dacht de international dat hij zijn oefeningen apart van de groep zou moeten afwerken maar deze week bleek bij zijn rentree op het veld dat van Ass al volledig met de groep mee kan trainen. Zijn conditie hield hij afgelopen maand wel op peil maar hockeyen is dan toch weer even wat anders. “Die eerste training heb ik gebruikt om er weer in te komen, een paar ballen passen, meer niet, maar woensdag heb ik volle bak meegedaan. Ook in de partijen en duels.”

Met zijn mond gaat het naar omstandigheden goed. In zijn bovenkaak zijn vier tanden teruggeplaatst en is een namaaktand gezet. “Ik heb alleen nog een gat tussen hoektand en een kies, maar als ik praat valt dat niet op. In mijn onderkaak waren verschillende tanden afgebroken, maar ook dat is gerepareerd. Het ziet er best goed uit.”

Reageer

Contact Us