Shoot-out killer Vanasch: 'Voor een keeper de mooiste manier om te winnen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Shoot-out killer Vanasch: ‘Voor een keeper de mooiste manier om te winnen’

De bloedstollende finale tussen UHC Hamburg en Oranje Zwart kende een thriller van een ontknoping. Na een 1-1 eindstad moesten shoot-outs uitkomst bieden. Een druk waaronder menig keeper zou bezwijken maar niet de Belgische goalie van Oranje Zwart. Maar liefst 11 shoot-outs en één strafbal kreeg Vincent Vanasch om zijn oren en daarvan wist hij er zes te pareren.1-VincentVanasch

“Het was echt spannend voor het publiek,” grijnst Vanasch alsof het hem allemaal niet zoveel deed. “Nee, voor mij ook hoor,” geeft hij toe “maar ik was wel echt geconcentreerd. Ik sta daar in de hoek en denk dan alleen nog maar aan het stoppen van de bal.” Bij een 4-3 stand voor OZ leek de goalie door het stoppen van de inzet van Rabente zijn team de overwinning te bezorgen. Vol blijdschap werd de goalie door zijn medespelers bestormd om er vervolgens achter te komen dat UHC een video-referal had aangevraagd en er een strafbal werd toegekend. De vreugde moest dus weer plaats maken voor concentratie. Bij Vanasch ging de knop naar eigen zeggen makkelijk weer om. “Ik dacht gelijk; ik moet die strafbal pakken maar dat gebeurde helaas niet. Gelukkig hielden mijn vrienden ons in de race en hield ik uiteindelijk de shoot-out van Moritz Fürste, hun beste speler, tegen. Daarna maakte Bob de Voogd het verschil.”

Is er voor een keeper een mooiere manier om te winnen? “Nee, ik denk het niet. Ik kon vandaag belangrijk zijn voor mijn team en het verschil maken, echt geweldig.” Met het goud op zak zullen de heren van Oranje Zwart vanavond een feestje vieren waarna de knop weer om moet naar de hoofdklasse, waarin de Eindhovenaren, die de lijst aanvoeren, hard op weg zijn naar de play-offs. “Dit was pas de eerste titel,” lacht Vanasch. “Nu op naar de volgende.”

 

Reageer