Short: "We zijn klaar voor de uitdaging" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Short: “We zijn klaar voor de uitdaging”

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Nog drie dagen en dan gaat het EHL-finaleweekend op HGC van start. De thuisploeg, die zaterdag in de halve finale aantreedt tegen Oranje Zwart, was begin mei al klaar met de competitie en staat al ruim een maand te popelen om op eigen veld af te trappen.

HGC-coach Dirk Loots, die volgend seizoen teammanager bij de hockeymannen van Jong Oranje wordt, is tevreden over de voorbereiding. “De voorbereiding gaat erg goed,” vertelt de oefenmeester op de website van de EHL. “Vier weken geleden waren we klaar in de Hoofdklasse, dus we hebben een lange voorbereiding gehad. We hebben het team anderhalve week vrij gegeven om weer helemaal fit te worden. En dat is gebeurd. Daarna zijn we weer gaan trainen en hebben we enkele oefenwedstrijden gespeeld. Nu is het een kwestie van details en dan kunnen we los. We kunnen niet wachten.”

HGC-aanvoerder Rob Short beaamt dat: “Het gaat goed. Hoewel het een lange maand is geweest, heeft het team nu een goede balans gevonden tussen de fysieke en mentale rust en trainingen. We zijn fit, scherp, gefocust en klaar voor de uitdaging.”

En een uitdaging wordt het, want de HGC’ers hebben het afgelopen seizoen nog niet weten te winnen van de Brabanders (1-3 en 2-3). Maar de Canadese recordinternational ziet de battle met vertrouwen tegemoet. “OZ is een goed team met goede spelers, maar wij geloven dat wij ook erg sterk zijn. We hebben twee keer van ze verloren, maar we hebben natuurlijk van onze fouten geleerd. Beide teams zullen erg gemotiveerd en voorbereid zijn, dus ik kijk ontzettend uit naar een mooi duel.”

Wat betreft de blessures bij de Gazellen ziet het er naar uit dat de aan zijn schouder geblesseerde Rodrigo Garza zijn rentree kan gaan maken. Deze week werd bekend dat de Spanjaard volgend seizoen terugkeert naar zijn geboorteland en verwacht dat de EHL zijn laatste kunstje wordt.

Lees het gehele interview met Loots en Short hier.

Bron: Website EHL

Reageer