Sjoerd Marijne opvolger Roelant Oltmans bij Indiase heren - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sjoerd Marijne opvolger Roelant Oltmans bij Indiase heren

Sjoerd Marijne is aangesteld als bondscoach van de Indiase heren. Hij is de opvolger van Roelant Oltmans, die vorige week werd ontslagen. Marijne stapt over van het damesteam van India, waar hij sinds januari aan het roer stond.

Het nieuws werd bekendgemaakt via Twitter door de pas aangetreden minister van Sport Rajyavardhan Singh Rathore.

Olympische Spelen 2020

Marijne, die tussen 2014 en 2015 bondscoach was van de Oranjedames, wordt aangesteld tot en met de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Bij de dames neemt Harendra Singh de rol van Marijne als bondscoach over.

Comments (7)

 1. Mooi voor Sjoerd, weer helemaal terug aan de top. Gun het hem van harte. Maar of hij het beter kan doen dan Oltmans? Indiase bond is nog erger dan de Nederlandse (dat zegt meer over de Nederlandse bond dan over de Indiase overigens). Toch heeft India meer stappen vooruit gezet onder Oltmans dan Nederland de afgelopen jaren.

  Een ding is zeker als coach “You are hired to be fired”. Ik geef Sjoerd een jaar. Maar goed, dan is hij wel een ervaring rijker.

 2. Tsja, Marijne blinkt niet uit in ‘ja-knikken’ en dat is wat men in India wel van je wordt verwacht. Ben bang dat hij het nieuwe jaar niet haalt…

 3. De overeenkomst tussen Marijne en een kalkoen? Beiden halen de kerst niet.

 4. Wat zijn we toch allemaal weer triest bezig. Zo makkelijk om iemand weer anoniem onderuit te halen. Redactie, een advies aan jullie, zodra deze rubriek gebruikt wordt om personen op deze manier onderuit te halen, mag je dit best stopzetten. Dit is zo op de persoon… @Jan Piet. Echt walgelijk.

 5. Onderuit halen van personen? Ja idd laat die kalkoen in zn waarde …
  Maar deze keer ligt het toch echt niet aan de kwaliteiten van Marijne

 6. Zonder de persoon in kwestie te noemen lijkt het mij voor iedere buitenlander in India verrekte lastig om een voor de hockeybond bevredigend resultaat te behalen. Ze zullen vast en zeker hoger kunnen komen dan ze nu doen, maar de absolute wereldtop lijkt me een aantal stappen te ver.

  Marijne is in het verleden wat ongelukkig geweest. De ‘waarheid’ zal altijd in het midden liggen.

 7. Marijne heeft prima resultaten behaald met nationale jeugdselecties. In clubverband was het minder. Zijn opvliegende karakter heeft hij redelijk onder controle gekregen. Nu is de grootste uitdaging te werken met een sportbond die veteranen als Oltmans en Streeder de selectie niet eens laten samenstellen.

  De titel is mooi, de klus is een uitdaging maar alleen als resultaat wordt behaald kan hij alle criticasters terecht wijzen. Reeel? Geen idee. We gaan het zien.

Reageer