Sjoerd Marijne weg bij de heren, terug bij de dames van India - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sjoerd Marijne weg bij de heren, terug bij de dames van India

Sjoerd Marijne is niet langer de bondscoach van de heren van India en keert terug bij de damesploeg. Hij wisselt van functie met Harendra Singh, die coach was van het nationale damesteam.

Marijne begon in januari 2017 als bondscoach van de dames van India. Na het ontslag van Roelant Oltmans bij de heren maakte Marijne in september dat jaar de overstap. Onder zijn leiding werd India derde tijdens de Hockey World League en werd de Azië Cup gewonnen.

Commonwealth Games

Echter, de vierde plaats onlangs tijdens de Commonwealth Games in het Australische Gold Coast lijkt Marijne te worden aangerekend. Na Paul van Ass en Oltmans is Marijne al de derde bondscoach bij de heren die in korte tijd aan de kant wordt geschoven.

Op zijn eigen website stelt Marijne dat hij er ‘alle vertrouwen in had dat met zijn aanpak India de Aziatische Spelen en het WK zou kunnen winnen.’ Die mogelijkheid werd hem echter niet gegund door de Indiase bestuurders.

Comments (9)

 1. Hm. Verrassend.

 2. Wat drijft nou iemand om daar te blijven werken? Als je zo als een speelbal wordt gebruikt.

 3. Geld.. heel veel geld

 4. Vond Marijne iets te licht voor de heren. Zie meer een damescoach in hem. Echter, vreselijk bizar hoe India met haar coaches omgaat. Hoop dat Marijne er tegen opgewassen is.

 5. Sjoerd heeft zijn eigen glazen ingegooid. Er was kritiek vanuit de spelersgroep over zijn trainingsregime en wijze van communiceren. Spelers die zich niet aan disiplinaire afspraken houden als straf van cirkel naar cirkel laten kruipen moet je niet doen in India. Hij zal best mooie statistieken hebben maar De spelersgroep had er geen vertrouwen meer in en wilde van hem af.

 6. Sja, bijzonder die manier van doen.
  Maar de spelers bepalen het of de president daar in India?!?!
  Ik heb het gevoel dat wij wat structuur en mentaliteit niet zo ver van die Indiërs staan.

 7. Calimero

  @John. Het lijkt me dat dat soort walgelijke dingen niet gebeurt zijn. Waarom zou hij dan wel de dames mogen blijven coachen. Ik vind dat je überhaupt niks te zoeken hebt in de hockey-wereld als je zo met mensen om gaat.

 8. Het lijkt je… Indiase kranten lezen, dan weet je waar ik het over heb.

 9. Briljant het is gewoon echt waar!
  httpss://timesofindia.indiatimes.com/sports/commonwealth-games/punishments-are-marijnes-way-to-improve-discipline-ahead-of-cwg/articleshow/63441765.cms

Reageer