Smith, Reid-Ross en Halkett in Zuid-Afrikaanse WK-selectie | Hoofdklasse Hockey Nederland

Smith, Reid-Ross en Halkett in Zuid-Afrikaanse WK-selectie

Bondscoach Fabian Gregory heeft vandaag bekend gemaakt met welke mannen Zuid-Afrika afreist naar Den Haag om het WK te spelen. Ook hoofdklasse-spelers Austin Smith (Den Bosch), Justin Reid-Ross (Pinoke, Amsterdam) en Rhett Halkett (Laren) hebben een plek in de selectie weten te bemachtigen.

JustinReid-Ross

“Het was moeilijk om de spelers die afvielen het slechte nieuws te brengen en hun teleurstelling te voelen. Over het algemeen namen ze het echter goed op, ik heb ze ook verteld dat dit niet het einde van hun carrière als international is. Ze sluiten na het WK weer aan en doen gewoon weer mee in het selectieproces voor de Commonwealth Games,” vertelt de coach op de Zuid-Afrikaanse hockeysite SAhockey.com.

Wel is Gregory zeer tevreden met zijn groep van zowel jonge als ervaren spelers.  “Het is altijd moeilijk om een combinatie tussen die twee te vinden maar ik denk dat we nu een goede balans hebben en gebaseerd op het niveau in het trainingskamp is dit voor nu de beste selectie.”

Voor Justin Reid-Ross, die komend seizoen voor Amsterdam speelt, wordt dit zijn eerste toernooi in de selectie sinds de Spelen in Londen. Gregory vindt hem gegroeid als speler en als cornerspecialist een sterk wapen voor het team, net als captain en Den Bosch-verdediger Austin Smith.

Ook Rhett Halkett, die afgelopen seizoen bij Laren speelde is geselecteerd, net als voormalig Pinoké speler Lloyd Madsen en oud-Schaerweijde aanvaller Lloyd Norris-Jones

Zie hier de voltallige Zuid-Afrikaanse WK-selectie:

Rassie Pieterse – Keeper

Gowan Jones – Keeper

Rhett Halkett – Verdediger

Austin Smith (C) – Verdediger

Dylan Swanepoel – Verdediger

Jethro Eustice – Verdediger

Justin Reid-Ross – Verdediger

Lloyd Madsen – Verdediger

Wade Paton – Middenvelder

Taine Paton – Middenvelder

Tim Drummond – Middenvelder

Clint Panther – Middenvelder

Jonty Robinson-Middenvelder

Julian Hykes – Aanvaller

Lungi Tsolekile – Aanvaller

Lloyd Norris-Jones – Aanvaller

Pierre de Voux – Aanvaller

 Ignatuis Malgraff – Aanvaller

Reageer