Smolenaars: ‘Als we blijven spelen zoals nu, hebben we altijd een kans’

In de strijd tegen het ontlopen van de play-outs, hebben de heren van Schaerweijde afgelopen weekend goede zaken gedaan. Door te winnen van Hurley, de nummer zeven van de ranglijst, stijgt de ploeg uit Zeist voorbij Den Bosch naar de achtste plek. Coach Dave Smolenaars vertelt in het AD/Utrechts Nieuwsblad over de wedstrijd van gisteren.

Zondagmiddag opende Melchior Looijen de score voor Schaerweijde die kort na rust verdubbeld werd door Thijn Knetemann. Volgens Smolenaars domineerde zijn ploeg het grootste gedeelte van de wedstrijd en daarom had hij vertrouwen in een goede afloop. “Alleen in het eerste kwartier van de wedstrijd had Hurley overwicht en speelden wij te angstig om druk uit te oefenen. Daarna pakten wij het initiatief. We scoorden meteen uit de eerste corner en bleven daarna goed spelen, met veel lef en energie. We kregen ook een paar kansen op de 3-0, maar hij ging er niet in. Toen viel de goal aan de andere kant, maar Hurley kreeg de laatste tien minuten geen kansen meer. De jongens hebben het goed gedaan.”

De ploeg staat weliswaar buiten de gevarenzone, maar voelt de hete adem van Den Bosch en Pinoké in de nek. Doordat Pinoké in het Wagenerstadion verrassend wist te winnen van Amsterdam, staan de steekneuzen samen met de Brabanders op zeventien punten. Schaerweijde heeft één punt meer, maar met nog twee wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk. “We waren erg blij met de winst, maar we hadden al snel gezien dat Pinoké van Amsterdam had gewonnen. Dat temperde de vreugde een beetje,” vertelt Smolenaars. Schaerweijde heeft met wedstrijden tegen Oranje Zwart en HGC het zwaarste programma van de drie ploegen. Nu Pinoké heeft gestunt tegen Amsterdam is de ploeg niet meer zeker van het ontlopen van de play-outs en dus moet Schaerweijde aankomend weekend hard aan de bak. “Als we zo blijven spelen als nu hebben we altijd een kans. Als die zich voordoet moeten we deze grijpen. Als we nog één keer winnen zijn we zeker van nog een jaar hoofdklasse.”

Reageer

Contact Us