Smolenaars bezig aan laatste seizoen bij Schaerweijde

Dave Smolenaars, hoofdcoach van Schaerweijde Heren 1, vertrekt aan het einde van het seizoen bij de ploeg uit Zeist. Hij kan zijn functie niet langer combineren met het assistent bondscoachschap bij de Oranje dames.Dave Smolenaars

“Ik had de ambitie om met Schaerweijde het ingezette ambitieuze traject nog enkele jaren voort te zetten. De samenwerking is mij enorm goed bevallen en ik was graag bij deze talentvolle selectie gebleven als deze bijzondere uitdaging zich niet had voorgedaan,” aldus Smolenaars op de website van de club.

Schaerweijde laat weten begrip te hebben voor de beslissing van Smolenaars. Bestuurslid tophockey van Schaerweijde Martijn Marree: ‘Dave heeft dit seizoen laten zien dat de ambitieuze familieclub Schaerweijde kan verrassen in de hoofdklasse. We kenden een geweldige start waar Dave een grote rol in heeft gespeeld. Vlak voor de winterstop zijn we wel iets terug gevallen, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat Heren 1 met Dave als coach het seizoen met vlag en wimpel zal afsluiten.”

Wie Smolenaars zal opvolgen is nog niet bekend.

Comments (6)

 1. Zonde voor scharweijde! Smolenaars voerde een aanzienlijke verjonging door, maar blijft presteren met de verjongde selectie.

  Het gissen kan beginnen, Potentiele Opvolgers:
  Bas Boogaard – Kent de club en het team. Kan ingezette lijn voortzetten en zou daarom de ideale kandidaat zijn volgens mij. Benieuwd of de club dat aandurft.
  Dirk verhagen – Coach uit de regio die goed werk verricht bij HIC en bij Hurley al in de HK heeft rondgekeken.
  Rick Mathijssen – Laat bij hurley zien uitstekend in staat te zijn talentvolle spelers aan te trekken en daarmee te presteren. Steekt zijn ambitie om in de toekomst in de heren HK aan de slag te gaan niet onder stoelen of banken.
  Stijn van Roosendaal – Ook uit de regio. Laat bij Kampong zien goed een elftal te kunnen bouwen, waarin jeugdspelers een kans krijgen en zich ontwikkelen. Zal vroeg of laat wel overstap naar de heren doen.
  Etienne Spee – Benieuwd hoe hij het met een herenteam doet. Presteert met Laren opvallend goed met een hele smalle selectie. Weet echter niet of hij nog actief in hockey wil blijven.
  Jacques Brinkman – Terug op de club waar hij als coach starte. Zou hij nog coach ambities hebben?
  Roger van Gent – Zwaargewicht van de oude stempel, zou met goede veldtrainer (boogaard?) een mooi duo kunnen vormen.
  Alejandro Verga – Misschien dat hij zich toch nog een keer laat verleiden om Almere te verlaten voor een Hoofdklasser. Bij Scharweijde kan hij aan de slag met jonge vormbare spelers. Dat past denk ik beter bij hem dan de selecties van Amsterdam en HGC.

 2. prima analyse Jan R. Allemaal prima opties.

 3. Ab van der Wouden

  Behalve dan dat Bas Bogaard het niet gaat worden, Dirk Verhagen het niet gaat worden, Rick Mathijssen het niet gaat worden, Stijn van Roosendaal het niet gaat worden, Etienne Spee (?!?!) het zeker niet gaat worden, Jacque Brinkman het niet gaat worden, Roger van Gent het niet gaat worden en Alex Verga het ook niet gaat worden…

 4. Ab van der Wouden zonder argumenten vertel niks dus bedankt voor je reactie namens Hoofdklasse hockey oja en ook van mij!

 5. @Ab Wie dan wel? Ben het wel met je eens. Bogaard niet als eindverantwoordelijke, Mathijssen meer Dames gericht, Verhagen ken ik niet, Spee zal wel naar SCHC Dames gaan, Brinkman zeker niet ivm verleden, van Gent zit toch best en Verga gaat niet weg uit Almere.

  Ik kan zelf niet zo maar iemand verzinnen. Jansonius misschien.

 6. Beste Kandidaat: Michiel van der Struijk

Reageer

Contact Us