Smolenaars is ‘blij met deze puntjes’

Schaerweijde won gister in de eerste thuiswedstrijd met 5-4 van Pinoké. Een knappe overwinning die in de slotminuten nog even in gevaar leek te komen. Na een 5-1 voorsprong wist tegenstander Pinoké in een tijdsbestek van acht minuten terug te komen naar 5-4. De inhaalrace bleek echter laat om de drie punten voor de ploeg uit Zeist nog in gevaar te brengen. 

“Na de gele kaart voor Hidde Phijffer raakten we de kluts kwijt,” legt Dave Smolenaars uit in het AD/Utrechts Nieuwsblad. “Het was toen ‘half half’ bij ons. We hadden de 5-1 moeten consolideren of moeten uitlopen. We kwamen met de rug tegen de muur, gelukkig hebben we het nog gered. We zijn heel blij met deze puntjes.” Vooral Thijn Knetemann was de gevierde man bij de thuisploeg. De jonge captain sleepte zijn ploeg in de eerste helft naar een 2-0 voorsprong. Knetemann was voorafgaand aan dit seizoen de beoogde opvolger van de vertrokken cornerspecialisten Taeke Taekema en Melchior Looijen. Afgaand van afgelopen weekend lijkt de verdediger deze druk prima aan te kunnen. “We geven Thijn heel veel verantwoordelijkheid,” geeft Smolenaars toe. “Hij is nu aanvoerder en de eerste corner. Maar hij kan het aan, hij werkt heel hard en is een voorbeeld voor de groep.”

Verder kon het publiek gister ook voor het eerst genieten van de vele nieuwe spelers die de Zeistenaren dit seizoen aantrokken. Naast veel jonge talenten zijn dit ook de ervaren Paul MacKinnon, Hylke van Slooten en Eli Matheson die tot nu toe een goede indruk achter laten bij coach Smolenaars. “Paul is een goede hockeyer en coacht veel in het veld. Net als van Slooten, die veel ervaring brengt. Eli is, ook al is het 31, heel talentvol en brengt veel energie. Die Australiërs hebben een goede mentaliteit, leven voor hun sport en daar kunnen andere jongens van leren.”

Aankomend weekend spelen Smolenaars en zijn mannen tegen Den Bosch dat tot nu toe nog puntloos onderaan de ranglijst staat.

 

Comments (2)

  1. Heb het gezien. Schaerweijde leuk, snel en fris hockey. Belooft nog wat, de jonge spelers worden alleen nog maar beter. Had wel het gevoel dat wedstrijd niet paar minuten langer had moeten duren voor ze, want dan was Pinoké nog langszij gekomen. Pinoké viel me tegen. Hoop dat Balder snel hersteld is want die missen ze. Fröschle heeft goede corner, die maakt er wel 20 dit seizoen. Dure puntjes zoals Smollenaars zegt. Deze kunnen net verschil tussen play outs of niet bepalen. Schaerweijde doet dus goede zaken maar is er nog (lang) niet, zullen als jonge ploeg ook nog wel eens door het ijs gaan. Pinoké zal iedere zondag heel hard moeten werken en verbeteren om play outs te ontlopen.

  2. Jammer dat Pinoke zo tegenvalt, zijn 3 dure punten. Heb ze tegen Bloemendaal gezien, maar was echt zeer matig!. Missen idd een ervaren kracht op het middenveld en verdedigend mist er ook wel wat gezien de 9 goals tegen in 2 wedstrijden…
    Wel mooi dat de jeugd onvoorwadelijk de kans krijgt, maar nu de punten nog!

Reageer

Contact Us