Smolenaars: “Na drie topploegen, vijf punten. Dat had ik niet durven dromen.”

De heren van Schaerweijde wisten afgelopen zondag wederom vriend en vijand te verrassen door uit de wedstrijd met koploper Kampong een punt mee te nemen. Weer een punt dus tegen een topploeg. De tevreden coach Dave Smolenaars sprak na afloop met de NOS.

Waar het in deze derby in de eerste helft vrij gelijk opging liep Kampong in het tweede bedrijf uit naar een 2-0 voorsprong. In een hectisch slotkwartier wist de ploeg van Smolenaars deze om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. “Wij weten één ding van onszelf en dat is dat we met de voet op het gaspedaal moeten spelen anders wordt het ‘m niet en na die 2-0 hebben we dat gedaan,” blikt de coach terug. “We hebben kansen gecreeërd, corners en een strafbal gekregen en in de allerlaatste seconde maakt Philip (Engelkens, red.) de 2-2. Ik ben er superblij mee (..) we hebben nu drie topploegen gehad en vijf punten gehaald dus ja, dat had ik ook niet durven dromen.”

Voordat Engelkens de bevrijdende 2-2 binnen schoot had ook Paul MacKinnon al kansen op de gelijkmaker. Hij mocht op de stip aanleggen voor een strafbal maar zag zijn inzet gekeerd worden door keeper David Harte. “Ik had misschien met Paul moeten overleggen dat dat de enige hoek is waar je bij David Harte niet moet pushen,” grinnikt Smolenaars, “Maar goed, ja, mooi gestopt en toen was wel even het gevoel van balen dat we daar geen punten halen. Gelukkig kregen we vervolgens een vrije slag en gaat Philip 5,6 man voorbij en schiet ‘m met zijn backhand binnen. Dat is wel één van de dingen die hij erg goed kan. Hij speelde sowieso heel goed vandaag. Deze week was het Philip (met een Kampong verleden, red.), vorige week Casper Horn en Leon Hemminga (beide kwamen van Amsterdam, red.) en de week ervoor Tijn Lissonne die een verleden op Victoria heeft. Het lijkt soms wel voorbestemd.”

Ook vertelt de coach over hoe de ploeg de afgelopen jaren veranderde en wat de doelstellingen zijn. Beluister hier het hele interview met Dave Smolenaars.

Reageer

Contact Us