Spits: "Van Ass gaat zonder twijfels verder" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Spits: "Van Ass gaat zonder twijfels verder"

Paul van Ass heeft zijn contract tot en met het WK van 2014 in Den Haag verlengd. Volgens de mannenbondscoach was hij er snel uit met de hockeybond.
Na de Olympische Spelen in Londen, waar Oranje zilver veroverde, duurde het uiteindelijk bijna twee maanden voordat de contractverlenging naar buiten kwam. Desalniettemin was er volgens Van Ass geen vuiltje aan de lucht.
Vakanties
„De hockeybond heeft de Olympische Spelen uitvoerig geëvalueerd”, zei Van Ass gisteren. „Ze hebben met alle spelers gesproken en dat kostte door vakanties tijd. Maar het was al snel duidelijk dat we met elkaar verder wilden.”
Van Ass liet ook weten dat hij op dezelfde voorwaarden aanblijft als bondscoach. „Het gaat mij niet om geld. Ik ben hockeyliefhebber en doe het ook voor de groep. Ik wil graag die laatste stap zetten en ben blij dat ik nu wat meer tijd heb om dat voor elkaar te krijgen.”
Van Ass kreeg voorafgaand aan de Olympische Spelen veel kritiek vanwege zijn nieuwe aanpak en verrassende selectiebeleid. Desondanks kende de bondscoach geen twijfel over zijn visie, die meer gestoeld is op snelheid dan op kracht.
Suf
„Mensen roepen altijd van alles”, zei Van Ass gisteren over die kritiek. „Ze moeten dat natuurlijk zelf weten, maar ik vind het altijd zo suf. Ik ben gewoon met mijn werk bezig geweest en zag dat mijn visie klopte. Dat bleek tijdens de voorbereiding bijvoorbeeld uit de 10-1 zege op Korea en de prima wedstrijden tegen Duitsland. Ik heb me nooit zenuwachtig gemaakt en ben altijd bij mijn plan gebleven.”
Ook de kritiek van Frans Thuijs (oud-trainer van Ellen van Langen), die onlangs in de Volkskrant zei dat hij het onbegrijpelijk vond dat Van Ass krachttraining verbood, heeft de hockeybondscoach naast zich neer gelegd. „Ik ken de hele man niet en heb nooit met hem gesproken. En wat is de definitie van krachttraining? Wij zijn bijvoorbeeld niet bezig om enkelvoudige spiergroepen te versterken, maar doen wel drie kwartier voor elke training allerlei sportspecifieke oefeningen. Bovendien is rondjes lopen op een atletiekbaan totaal iets anders dan hockeyen. En tijdens de Spelen waren de spelers naaiend sterk en fit.”
Van Marwijk
Ook vrouwenbondscoach Max Caldas heeft zijn contract verlengd en is tot en met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro vastgelegd. Twee jaar langer dan Van Ass. „Misschien wil de KNHB na het WK van me af of wil ik wat anders”, zei de mannenbondscoach hierover. „Of misschien zien de spelers het niet meer in me zitten. Je weet nooit hoe het loopt. Dat zag je in het voetbal bijvoorbeeld ook bij Bert van Marwijk. Na het WK zien we wel weer verder.”
De Champions Trophy in Melbourne is in december de eerste grote klus voor Van Ass na de Olympische Spelen en over een week of drie worden de centrale trainingen hervat.
Bron: Spits/Jan Balk

Comments (3)

  1. Een felicitatie waard !! Never change a winning team !! Het team en de coach hebben vertrouwen in elkaar uitgesproken en dat kan alleen maar verder leiden tot succes !!

  2. Taekema is alvast hard aan he trainen voor de OS in Rio..

  3. Hoezo? Is er in Rio een OS voor veteranen dan?

Reageer