Spreij: ‘Als iemand in het rood zit halen we hem er meestal weer af’

Dat hockey en technologie niet meer bij elkaar weg te denken zijn wordt weer eens duidelijk uit het interview dat het Brabants Dagblad deed met Den Bosch assistent-coach Steijn Spreij. Hij heeft er zijn beroep van gemaakt en weet alles van zijn spelers.

Middels een app houdt Spreij de speel- en rusttijden van alle Bossche spelers in de gaten. Zodra een spelers met een sessie begint tikt hij op zijn app de speler aan en begint de tijd mee te lopen. Is de spelers klaar dan wordt met één tik op de tablet de tijd weer stilgezet.

“Via hartslagmeters waarmee ze altijd trainen weten we ook per speler wat de ideale belasting is. Dan kunnen spelers optimaal hun mogelijkheden benutten. Dat koppelen we ook aan het moment van wisselen; als iemand in het rood zit, halen we hem er meestal af. Dankzij die hartslagmeters weten we ook hoe snel het herstel van de spelers duurt. De één kan na twee minuten weer terug, een volgende kan beter vier minuten op de bank zitten.”

Het volledige interview is terug te lezen in het Brabants Dagblad van dinsdag 25 maart.

Comments (8)

 1. Bij hgc rennen ze gewoon heel hard en als ze moe zijn wisselen ze. En de coaches kijken naar het spel en hoe dat beter kan.

  Beide zonder app, maar wel met drie punten 😉

 2. Klaas-Jan

  Als je op een app kijkt kijk je de spelers niet meer in de ogen. Dan mis je heel veel. @ik spijker–> kop!

 3. hahahaha, @ik…

 4. Wat een onzin, ze staan verdomme 10e in de hoofdklasse. Clubs als HGC, OZ, Kampong etc trainen gewoon hard en staan daarom in de top.

  Niet zo slim om daar nu mee te komen, hopelijk laten ze geen punten liggen tegen Tilburg. Dan Mogen ze namelijk hartmeters gebruiken in OVK.

 5. En waarom staan ze tiende? Omdat Den Bosch een bewuste keuze heeft gemaakt met veel minder buitenlanders te hockeyen en eigen jeugd op te leiden. Dan mag je verwachten dat je een lastiger jaar krijgt… Maar daar hoor je niemand over! Top hoor Den Bosch! Eigen jeugd opleiden is slim en dat je een enkele buitenlander erbij hebt is prima. Ik zeg; gewoon in die hoofdklasse blijven en de jonge talenten vastleggen. Uiteindelijk pluk je daar op den duur de vruchten van…

 6. @eugene, waarom ze 10e staan? omdat ze niet zo goed zijn.

  ze zijn dus geen stap opgeschoten, want met buitenlanders speelden ze de laatste jaren ook rond deze plek.

 7. Alternatieven

  Eigen jeugd opleiden? Je bedoelt Jong Oranje vragen. Eerst selecteren en daarna halen!

 8. @Eugene Eigen jeugd? DB heeft geen top jongens lijn. Bij de meiden doen ze altijd goed mee in de jeugd . Met Jongens lijn van DB ben je goed genoeg voor de 3de klasse 🙂

Reageer