Sterk Oranje maatje te groot voor Duitsland

Na de 3-0 overwinning op Argentinië hebben de Oranje mannen zondagmiddag ook Duitsland met 1-4 aan de kant gezet. De ploeg van Max Caldas maakt een sterke en frivole indruk in het Bhubaneswar en als het dinsdag in de laatste poulewedstrijd ook van India wint gaat het als poulewinnaar de kwartfinales in.

 Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Jonker Müller

Nederland opende de score in dit tweede groepsduel tegen het verjongde Duitsland na elf minuten. Constantijn Jonker werd toen op maat bediend door Kampong teamgenoot Robbert Kemperman waarna de spits de uitgelopen keeper Nicolas Jacobi met een hard backhandschot te slim af was. In het tweede kwart moest Jaap Stockmann vervolgens een aantal keer flink aan de bak om de voorsprong van zijn team in tact te houden. Het waren ook de eerste reddingen van de goalie van dit toernooi aangezien bondscoach Caldas ervoor gekozen heeft de keepers om beurten een wedstrijd te laten spelen. Vandaag liet de ‘eerste doelman’ in ieder geval zien alles behalve uit vorm te zijn want met katachtige sprongen en goed uitkomen hield hij de 0-1 in stand. Diede van Puffelen lukte het vervolgens in de 25e minuut de voorsprong te verdubbelen toen hij na mooi voorwerk van Seve van Ass de bal prompt voor zijn stick kreeg en vanaf dichtbij de 0-2 kon binnen pushen. Toen de vrij-gespeelde Rogier Hofman op slag van rust, op voorzet van Sander Baart, vanaf kopcirkel ook de 0-3 keihard binnen sloeg zat Oranje helemaal op rozen. In de tweede helft leek Duitsland iets meer de aanval in te zetten maar de Nederlandse verdediging stond als een huis en verdedigde deze secuur de cirkel uit. Negen minuten voor tijd scoorde Seve van Ass, met enige hulp van een Duitse stick nog de 0-4 en was de wedstrijd echt gespeeld, daar kon de eretreffer van Florian Fuchs in de slotminuten weinig aan veranderen.

Oranje wint dus ook het tweede pouleduel met verve. Bij winst dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen India gaat het als groepswinnaar de kwartfinales in. Ook dit duel is live te volgen via NOS.nl en start om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Reageer