Sterke hervatting hockeyers SCHC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sterke hervatting hockeyers SCHC

Foto © Proshots

De hockeyers van SCHC zijn de tweede seizoenshelft overtuigend begonnen met een meer dan verdiende overwinning uit bij Rotterdam. Tijdens het inhaalduel, dat in de stromende regen werd afgewerkt, lieten de heren zien dat ze de winter goed zijn doorgekomen met ondermeer een geslaagd trainingskamp in Argentinië.

Vooral in de eerste helft was SCHC duidelijk de bovenliggende partij en werd het tactisch plan van coach Adel Fuentes voorbeeldig uitgevoerd. Dit resulteerde in maar liefst vier strafcorners, maar Pedro Ibarra vond steeds de Rotterdamse doelman Pirmin Blaak op zijn weg. Volstrekt tegen de verhoudingen in viel de goal vervolgens aan de andere kant door Robert van der Horst. Een doelpunt dat bovendien, zo bleek ook uit de beelden bij Studio Sport (zie hier de samenvatting), nooit goedgekeurd had mogen worden vanwege shadow. Maar Stichtsche bleef zijn eigen spel spelen en dat werd op slag van rust beloond met opnieuw een strafcorner. Dit keer werd de bal afgelegd naar Conor Harte, die onberispelijk raak schoot.

Na rust drong Stichtsche meteen weer aan en nog binnen een minuut werd Bjorn Kellerman (foto) gelanceerd. Hij rondde fraai af met de backhand: 1-2. Daarna volgde een stevig kwartier waarin de Rotterdamse druk steeds groter werd, maar door consequent verdedigen en kordaat ingrijpen van keeper David Harte werd die druk weerstaan. Twee minuten voor tijd moest David Harte zich zelfs nog laten vervangen door Laurens Goedegebuure nadat hij een bal van oud-SCHC-speler Roderick Weusthof keihard op zijn keel had gekregen. Rotterdam kreeg nog een strafcorner, maar Van der Horst schoot naast. Daarmee was de overwinning voor de Stichtenaren een feit.

Bron: Website SCHC

Reageer