Stockmann, Van der Horst, Welten, Sombroek, De Waard en Verschoor op voor internationale prijzen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Stockmann, Van der Horst, Welten, Sombroek, De Waard en Verschoor op voor internationale prijzen

Vanaf zondag kan gestemd worden op de FIH Hockey Stars 2015. Op haar website maakte de FIH de nominaties voor beste speler, keepers en talent van het jaar bekend. Nederland is met Jaap Stockman, Robert van der Horst, Lidewij Welten, Joyce Sombroek, Xan de Waard en Marie Verschoor in vijf van de zes categoriën vertegenwoordigd. Oranje maakt enkel geen kans op de prijs voor mannelijk talent van het jaar.

Voor elke prijs zijn vijf mannelijke en vijf vrouwelijke genomineerden geselecteerd. Een panel met daarin onder anderen afgevaardigden van de FIH-atletencommissie en de voorzitters van de continentale bonden selecteerde de genomineerden. De nominaties zijn op basis van de prestaties van de spelers op internationale toernooien in 2015 én de individuele bijdrage van de spelers aan de sport.

Tot 20 januari 2016 kan iedereen stemmen op zijn favorieten voor de titels. De online stemming bepaalt in combinatie met de stemmen van overige hockeyinternationals de uitslag. De winnaars worden op 26 januari bekend gemaakt.

Player of the year
Robert van der Horst (Nederland) Lidewij Welten (Nederland)
Tobias Hauke (Duitsland) Alex Danson (Groot-Brittannië)
Mark Knowles (Australië) Jodie Kenny (Australië)
John-John Dohmen (België)     Delfina Merino (Argentinië)
Chris Ciriello (Australië) Mi-Hyun Park (Zuid-Korea)

 

Goalkeeper of the year
Jaap Stockmann (Nederland) Joyce Sombroek (Nederland)
David Harte (Ierland) Maddie Hinch (Groot-Brittannië)
David Carter (Canada) Kristina Reynolds (Duitsland)
Andrew Charter (Australië) Dongxiao Li (China)
Nicolas Jacobi (Duitsland) Jang Soo Ji (Zuid-Korea)

 

Rising Star of the year
Christopher Ruhr (Duitsland) Xan de Waard (Nederland)
Blake Govers (Australië) Maria Verschoor (Nederland)
Akashdeep Singh (India) Lily Owsley (Groot-Brittannië)
Shane O’Donoghue (Ierland) Rose Keddel (Nieuw-Zeeland)
Sukhi Panesar (Canada) Charlotte Stapenhorst (Duitsland)

De FIH reikt ook de prijs voor coach en scheidsrechter van het jaar uit tijdens de Hockey Stars 2015. Voor deze awards kan niet online gestemd worden.

Comments (12)

 1. Jullie zijn vergeten Lidewij Welten te noemen in jullie bericht!

 2. Verander de titel eens! Degene die oprecht het verdient staat niet eens in de titel. Allemaal stemmen op Lidewij!!

 3. Heel slecht als je dit als redactie mist!

 4. Winnaars: hauke, welten, stockmann, hinch, govers en keddel

 5. Ach wat zegt het om wereldspeler vh jaar te worden als je alle toernooien van dit jaar dramatisch verloren hebt?

 6. Vlugge Japie

  wat een grap dat Verschoor is genomineerd.. Die komt op dit moment nog echt te kort voor het internationale niveau. Bizar weinig rendement en is echt zelden beslissend!

 7. Bovendien heeft Verschoor deze prijs al eens gewonnen (over het jaar 2013). Alleen al daarom zou je deze prijs een keer aan een ander gunnen.

 8. Hwl halve finale is door NL gewonnen. Daarbij Welten toch naar mijn mening individueel klasse beter dan de meeste en zij heeft op een wedstrijd na wel thuis gegeven.
  Kenny is een grap dat zij geselecteerd is.

 9. Je vraagt je af welke grappenmakers die shortlist ieder jaar weer samenstellen. En dan ook nog eens het publiek laten stemmen om het echt helemaal belachelijk te maken. Duidelijk niet serieus te nemen dit soort lijstjes dus!

 10. als je Cierello serieus nomineert voor de beste hockeyer, dan ben je echt de weg kwijt als Bond….echt ongelooflijk, die man kan alleen maar een beetje pushen. stockman is ook beetje onzinnig met die WK finale in mijn achterhoofd…alleen de beste spelers presteren als het echt moet, dus moet je ook alleen echte winnaars selecteren hiervoor.

 11. Sterke reactie. WK finale was in 2014 het gaat om 2015. Jouw punt is nominatie Stockmann onzin omdat hij er in die wedstrijd niet stond en Cirello’s nominatie belachelijk. Volgens mij scoorde Cirello 3 keer in deze wedstrijd. Logica in jouw denken ontgaat mij volledig.

 12. Ik sluit me aan bij Vlugge Japie, die Verschoor komt echt te kort op internationaal niveau, clubniveau een leuke speelster maar dat was het dan ook.

Reageer