Sträter: 'We hebben te weinig kunnen brengen tegen betere teams' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sträter: ‘We hebben te weinig kunnen brengen tegen betere teams’

De mannen van Schaerweijde kenden een lastige eerste seizoenshelft. Het team uit Zeist won weliswaar van Tilburg, Laren en Hurley maar verloor de resterende acht wedstrijden. Vaak ook met een groot aantal tegendoelpunten. ‘Een raar seizoen’, noemt aanvoerder Frits Sträter het.

Voor Schaerweijde is dit het derde jaar in de hoofdklasse. Sträter vertelt dat de club de vorige twee seizoenen door middel van buitenlandse spelers geprobeerd heeft aan te haken bij de gevestigde hoofdklasse teams. “Dit seizoen hebben we het toch wel over een andere boeg willen gooien door het met Nederlandse spelers te proberen. Met ervaring van bijvoorbeeld Melchior (Looijen, red.) en Taeke (Teakema, red.) maar ook met jonge talenten. Dat heeft gewoon tijd nodig en dat is wel lastig. Tegen de betere teams hebben we in te weinig wedstrijden echt iets kunnen brengen,” blikt de aanvoerder terug. “Maar tegen de ploegen die een beetje onderin stonden hebben we wel gewonnen en dat is ook wel weer gewoon goed.”

Er zijn weinig wedstrijden waarvan Sträter achteraf denkt, daar hebben we punten laten liggen. “Nee, de wedstrijden die we verloren, verloren we allemaal best dik,” lacht de verdediger. “Er zijn veel teams gewoon echt wel beter dan wij. Het enige dat ik zou kunnen noemen is de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Pinoké. Ik denk dat we van tevoren teveel dachten dat zij echt een topploeg zouden zijn. We stonden toen nog heel lang voor en verloren uiteindelijk met 3-1.”

Het overschatten van tegenstanders is volgens Sträter sowieso een heikel punt. “We gaan nog te weinig uit van eigen krachten en we hebben te weinig vertrouwen in onszelf. Ik denk ook dat we iets teveel opkijken tegen topteams. We moeten gaan beseffen dat er elke wedstrijd wel wat te halen valt en zorgen dat die onzekerheid er niet in sluipt.” Gelukkig blijft de sfeer in het team wel goed, als is het natuurlijk lastig om na de zoveelste nederlaag het plezier vast te houden. “Ja, verliezen is nooit leuk, ook niet van topteams als OZ en al helemaal niet als je dik verliest. Maar we weten waar we mee bezig zijn en dan weet je ook dat dit af en toe kan gebeuren. We kunnen het dus relativeren. De sfeer is dan ook zeker niet slecht, iedereen heeft er plezier in. Dat zit bij Schaerweijde altijd wel goed. Het is gewoon belangrijk dat we de wedstrijden die er voor ons echt toe doen blijven winnen, dat geeft vertrouwen.”

Tot de winterstop liggen er voor de Zeistenaren zeker kansen om het vertrouwen terug te winnen. Ze spelen achtereenvolgens tegen Tilburg, Pinoké en Laren. Aanstaande zondag begint het team tegen de nummer elf, Tilburg. De twee ploegen staan op dit moment zeven punten van elkaar verwijderd, in het voordeel van Schaerweijde, de huidige nummer 10. ‘Cruciaal’, noemt Sträter deze reeks. “Deze wedstrijden bepalen of we daarna weer iets omhoog kunnen kijken naar de negende plek. Daar staan we op dit moment ook dichterbij dan bij de plekken onder ons. Na de winterstop komen de lastige wedstrijden weer, daar zijn we ons van bewust. Tot nu toe hebben we er in de wedstrijden dat het er om ging altijd gestaan dus we gaan met vertrouwen deze wedstrijden tegemoet.”

Comments (1)

Reageer