Strijdende Teun Rohof: "Ook volgend jaar hoop ik nog in de Tulp Hoofdklasse te spelen" | Hoofdklasse Hockey Nederland
Teun Rohof is nu 35 jaar en de oudste speler in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Strijdende Teun Rohof: “Ook volgend jaar hoop ik nog in de Tulp Hoofdklasse te spelen”

Tot de laatste seconde was de heren wedstrijd Oranje-Rood tegen Amsterdam spannend. Waar Amsterdam lange tijd de leiding had, leek het tot een minuut voor tijd dat Oranje-Rood de drie punten zou pakken. Good old Teun Rohof, die terugkomt van een blessure, zorgde ervoor dat de punten toch werden gedeeld.

“Het klinkt heel cliché, maar liever had ik niet gescoord maar wel gewonnen” waren de eerste woorden van een teleurgestelde Teun Rohof. De oudste speler (35) van de Tulp Hoofdklasse scoorde in de laatste seconde een strafcorner tegen Oranje-Rood. Een variant werd gespeeld op de verdediger die de corner uiteindelijk kon afmaken. Met het gelijke spel schoot Amsterdam alleen weinig op.

Teun Rohof hoopt volgend jaar het EK en WK Zaalhockey te kunnen spelen. Foto: Roel Ubels

Philip van Leeuwen ‘Man of the Match’

Amsterdam en Oranje-Rood ontlopen elkaar weinig op de ranglijst. Beide teams zijn terug te vinden op de zevende en achtste plek van de ranglijst. Beide teams hebben nog veel wedstrijden te spelen, maar een plek in de play-offs lijkt een utopie te gaan worden. De achterstand op HGC is voor Amsterdam alweer acht punten. “Op papier vind ik dat wij betere spelers dan Oranje-Rood hebben. Toch bleek gisteren dit niet helemaal uit de verf te komen. We mochten blij zijn dat onze keeper Philip van Leeuwen een goede wedstrijd speelde. Hij heeft ons in de race gehouden. Voor mij was hij dan ook de ‘man of the match’. We konden als groep te weinig een echte vuist maken. Het spel van de tegenstanders was beter. Helaas is nu de achterstand op de andere teams groot aan het worden. Ik ben wel blij dat we nog hard kunnen werken om er de rest van het seizoen iets moois van te maken”, aldus Rohof.

Toekomstplannen

Zijn laatste competitiewedstrijd was dit seizoen tegen Klein Zwitserland. Rohof komt terug van een zware knie-operatie, maar denkt voorlopig ondanks zijn ‘oudere’ leeftijd nog lang niet aan stoppen: “Op dit moment ben ik op 70% van mijn kunnen. Volgend jaar zijn het EK en WK Zaalhockey. Ik wil me heel graag focussen op deze toernooien. Dit hangt natuurlijk ook af van de plannen van onze nieuwe coach, Alexander Cox. Het bericht dat Alexander naar ons team gaat toe komen is door de spelersgroep en mij goed ontvangen. Ik hoop dat ik volgend jaar ook nog in de Tulp Hoofdklasse Heren blijf spelen.”.

Reageer