Swaen: ‘We moeten soms noodgedwongen alleen maar verdedigen’

De heren van Tilburg zijn hun seizoen sterk begonnen. De ploeg van Pim Wijzenbeek nam vorig weekend al een punt mee uit Amsterdam en was gister zelfs heel dicht bij een overwinning op HGC. Uiteindelijk werd het echter 2-2 en was Tim Swaen de gevierde man bij de Brabanders. De van Eindhoven overgekomen cornerspecialist tekende voor beide doelpunten.

Tilburg heren  Remco ter Voorde Wijzenbeek
Tim Swaen te midden van teamgenoten en coach.

Even leek Swaen zijn ploeg zondag de volle buit te bezorgen toen hij enkele minuten voor tijd de 2-1 binnen sleepte. Een listig doelpunt van HGC’er Roc Oliva in de slotminuut bepaalde echter anders en dus deelden de teams de punten. Hoewel Swaen toegeeft dat hij en zijn teamgenoten voorafgaand aan de wedstrijd waarschijnlijk getekend hadden voor een gelijkspel baalden ze toch enorm toen het eindsignaal klonk. “Als je vlak voor tijd de 2-1 scoort is het zonde als je het daarna nog weggeeft. Daarom was de stemming dus een beetje down,” legt hij uit.

Na het gelijkspel tegen Amsterdam werd het Tilburg hier en daar ‘verweten’ zeer defensief te spelen. Nou zou het niet vreemd zijn dat een play-out kandidaat van vorig seizoen wat terugzakt wanneer het speelt tegen een play-off kanshebber maar volgens Swaen is dit niet per se het strijdplan van zijn team. “Bij Amsterdam wilden we ook meer naar voren hockeyen maar daar kwamen we tijdens de wedstrijd gewoon weinig aan toe. Tegen HGC was het gister eigenlijk hetzelfde verhaal en waren we in de eerste helft noodgedwongen alleen maar aan het verdedigen maar toen wij vlak voor rust de 1-1 scoorden hadden we wel echt het gevoel dat we er in de tweede helft iets van konden maken. Tijdens de rust zei de coach dat we gewoon ook vol in de aanval moesten gaan om te scoren want we wilden toch wel een punt. Het werkte goed en daardoor werd het ook een open wedstrijd.”

In het volgens Swaen terechte gelijkspel, tekende de nieuwbakken Tilburg-speler voor beide goals. Een knappe prestatie gezien het feit dat hij afgelopen zomer overkwam uit de eerste klasse. De strafcornerspecialist vertelt langzaamaan te wennen aan het niveau van de hoofdklasse. “Ik heb anderhalve maand gehad om me aan te passen en dat is gelukt. Het is heel anders, maar des te leuker. Ik leer elke week weer wat bij en dat moet ook.” Zijn coach heeft in ieder geval vertrouwen in de nieuwkomer, zo blijkt uit het feit dat hij gister als eerste cornerman op kopcirkel plaats nam. Komende wedstrijd zou dat echter weer anders kunnen zijn. “We bekijken het eigenlijk per wedstrijd,” vertelt Swaen. “We hebben meerdere mensen die ‘m kunnen nemen. Iedereen heeft andere kwaliteiten en andere favoriete hoeken dus dat wordt per tegenstander door de coach bepaald.”

Komend weekend wacht de Tilburgers wederom een grote uitdaging. Dan gaan de zuiderlingen namelijk bij Kampong op bezoek. Swaen is realistisch maar ziet ook zeker kansen. “Kampong is natuurlijk een titelkandidaat maar ik heb veel vertrouwen in een goede afloop. We moeten die wedstrijd in gaan met dezelfde instelling en energie als afgelopen weken en dan ben ik benieuwd waar het zal eindigen.”

Reageer

Contact Us