Taekema maakt veelbelovend debuut | Hoofdklasse Hockey Nederland

Taekema maakt veelbelovend debuut

Zondag speelde Schaerweijde tegen, een van de nieuwkomers in de Hoofdklasse, Tilburg. Taeke Taekema maakte zijn debuut bij de ploeg uit Zeist, en dat deed hij geheel in stijl. Mede dankzij twee treffers van de nieuweling won Schaerweijde met 3-0. Coach Dave Smolenaars vertelde in het AD over zijn aanwinst.

“Hij heeft zoveel ervaring. Ik ben blij wat hij aan de ploeg geeft, los van de strafcorner. Hij eist veel op en samen met Frits Sträter en Sebastiaan Westerhout zet hij de ploeg goed neer,” aldus de nieuwe coach van Schaerweijde. Smolenaars maakte ook een goed debuut door zijn eerste wedstrijd overtuigend te winnen: “Of het voor mij bijzonder was? Nou, ik bepaal nu wat er gebeurt en ik moet langs de lijn wel andere dingen doen dan toen ik assistent was. Maar we maken met vier man van de begeleiding samen een plan en met deze overwinning hebben we het goed gedaan.”

Volgende week gaat Schaerweijde op bezoek bij Pinoké.

Comments (12)

 1. J. Terweijde

  Veelbelovend debuut? Taeke scoorde anderhalve strafcorner (zijn 2e was min of meer een cadeautje van de keeper van Tilburg en in zijn veldspel kwam hij niet veel verder dan 2 misselijkmakende overtredingen en veel verbaal geweld… Dus nee, helemaal eens ben ik het niet met jullie visie op zijn debuut.
  John Terweijde

 2. Tijn Wiebenga

  Daar kan ik het wel mee eens zijn, eigenlijk. Maar bij Schaerweijde zijn ze er vast blij mee; zo haal je toch minstens 20 doelpunten méér binnen. Is het overigens waar, dat ze bij de AH&BC echt zo blij zijn met z’n vertrek daar? Als je de geruchten die de ronde doen, moet geloven…

 3. Nick van Geloven

  Is het de eigen redactie of het AD dat schrijft: “zijn eerste wedstrijd overtuigend te winnen”. Overtuigend winnen betekent dat je dominant was op het veld, overwicht had en de wedstrijd niet uit handen gaf. Dit lijkt op scorebord-journalistiek. Als je de wedstrijd had gezien, was je zeker een andere mening toegedaan. Tilburg had het initiatief; het enige wapenfeit van Schaerweijde was een strafcorner in de 36e minuut van de 1e helft. Verder kwamen ze er niet aan te pas.

  Nick

 4. Leuk hoor Taeke! Goede keus gemaakt denk ik.

  Geniet van een mooi seizoen.

 5. Schaerweijde 3 HC tilburg 0. Goed gespeeld mannen van Schaerweijde ! Jij ook Flippie 🙂 2de goal kwam door de enorme schijnbeweging die taeke inzetten.
  Cijfers liegen niet.

 6. Zijn er beelden van deze wedstrijd, ik ben eigenlijk wel benieuwd.

 7. Taekema is niet veelbelovend. Hij scoort twee keer maar dat is hij aan zijn stand verplicht.

 8. Teevee er staan beelden op de schaerweijdeh1 website
  J. Terweijde als het 3e doelpunt zag is het wel duidenlijk dat er ook buitens geluk kan worden gescoord.

  Teake is gehaald voor de corner en om de jonkies te begeleiden hij is geen international meer en wil gewoon graag in de hoofdklasse blijven hockeyen.

  Taeke is gehaald als opvolger van Huiller die gewoon een flink aantal doelpunten heeft gehaald.
  En zo lang we aan het eind van het jaar 8-9 staan heeft schaerweijde het gewoon netjes gedaan.

  Wij kunnen op termijn nooit concurreren bloemendaal oz pinoke amsterdam kampong . We kunnen alleen elk jaar proberen ons veilig te spelen. En de absolute top gaat schaerweijde ook niet aantrekken. Mats de groot was een constante talentvolle speler die nu zijn vleugels uit slaat en verder gaat bij een topclub! Ook een speler als hidde pfhijfer word talentvol beschouwd zit in de buurt van Nederlandse zaalselectie.

 9. @ J.Terweijde @cornertje
  Wat kan Taekema nog goed doen?
  Scoort hij niet, dan staat iedereen in de rij om hem uit te lachen en te vertellen dat hij er helemaal niets van bakt, scoort hij tweemaal dan ‘is hij dat aan zijn stand verplicht’ en mag niemand daar iets positiefs over zeggen.

  Even voor de duidelijkheid: absoluut geen fan van Taekema. Wat mij betreft had hij al eerder uit Oranje gemogen omdat ik het geen bijzondere hockeyer in het veld vind. Dat wil echter niet zeggen dat hij voor een gemiddelde hoofdklasseploeg (net onder de absolute top) niet van gigantische waarde kan zijn. Toch tig interlands, een hoop internationale ervaring en een garantie op 20+ doelpunten in je selectie.

  Deze man heeft zonder aangeboren talent a la De Nooijer toch het uiterste uit zijn carriere gehaald. Laten we het gewoon knap vinden dat hij in z’n eerste wedstrijd twee keer scoort en niet gelijk zijn prestaties in deze wedstrijd bagatelliseren waardoor het lijkt alsof het eigenlijk megaslecht was en ook niet zuur reageren ‘dat hij dat aan zijn stand verplicht is’. Er zijn namelijk nogal wat spelers die dat dan ook ‘aan hun stand verplicht zijn’ en daar zeurt verder niemand om.

 10. @Peter, ben het volledig met je eens. Echter, de wijze waarop Taeke zich de afgelopen jaren heeft neergezet wekt volgens mij links en rechts wat agressie op. Dat kan ik me voorstellen want net als jij ben ik ook absoluut geen fan van hem.

  Maar inderdaad, laten we blij zijn dat hij doet wat hij moet doen en verder niet zeuren.

 11. Schaerweijde eerste kwartier beter zonder echt gevaarlijk te zijn. Tilburg hockeyde zich daarna goed onder de druk vandaan. kregen (corner) kansen maar die gingen er niet in. Schaerweijde krijgt in hele wedstrijd maar twee corners. En dan is het klasse van Taekema dat hij ze allebei (een net voor rust en een er meteen na) maakt. Schaerweijde tweede helft wedstrijd gecontroleerd en hadden er nog wel een (Kleinsman kiezelhard over) meer kunnen maken. Vergeleken met vorig seizoen veel meer rust en controle. Taekema heeft daar heel belangrijke rol in, net zoals Sträter, Westerhout maar ook Looijen. De anderen kunnen daar alleen maar beter door gaan hockeyen. Paar supertalenten die als ze eerste zenuwen van zich af hebben gespeeld mooie dingen kunnen doen.

 12. veelbelovend

  een veelbelovend debuut?? komop zeg. die gast doet wat hij moet doen maar laten we niet direct van e daken schreeuwen dat hij weer terug is. het is en blijft een vervelend, irritant en arrogant kereltje die best aardig kan hockeyen maar meer ook niet. Hij had een topcorner, maar heeft een ok corner voor de hoofdklasse. Een ok corner is trouwens ook nog steeds goed voor 10 tot 20 doelpunten per jaar dus zo erg is het niet.

Reageer