Taekema op bezoek bij Amsterdam

Taeke Taekema speelde zondag tegen zijn oude club Amsterdam. Tegenwoordig speelt hij bij Schaerweijde, waar hij de aanvoerder is. Hij heeft meteen al laten zien dat hij nog steeds beschikt over een top corner. In het AD komt de routinier aan het woord.

Nu Taekema bij de ploeg is gekomen speelt de formatie ander soort hockey: “Dat temporiseren is wel iets wat ik erin probeer te brengen. Maar het is niet de grote Taeke-show, ik probeer er met de jongens om me heen zoveel mogelijk uit te halen. Hier kan ik spelers verder helpen dan bij Amsterdam. Mijn stokpaardjes kennen ze daar wel.” Taekema kreeg voor de wedstrijd een ingelijst shirt van Amsterdam als bedankje voor de jaren dat hij bij hun speelde.

Rob Visser
Taeke Taekema

 

Hij nam niet afscheid zoals je dat altijd hoopt maar mede door zijn rugblessure had hij een moeizaam seizoen: “Ik had tintelingen in mijn hand en zakte soms door mijn benen. Dat gaat in je hoofd zitten. Het bleek dat ik een paar millimeter van een dwarslaesie zat. Het is een heel zwaar jaar geweest en nu gaat het hartstikke goed na de operatie. Ik ben met een heel goed gevoel weggegaan bij Amsterdam, maar ik wilde eens een keer wat anders. Ik had de uitdaging nodig om nog een keer echt fit te worden. Want als dat niet hoeft, doe ik het ook vaak niet.”

Volgens Taekema is Schaerweijde prima bezig: “Van de eerste vier wedstrijden moesten we Laren en Tilburg thuis winnen. Vier gespeeld, zes punten. We doen het prima.”

Comments (3)

  1. Sinds wanneer heeft Frits Sträter de aanvoerdersband overgedragen aan Taekema?

  2. Klopt ook niet. frits is aanvoerder

  3. Hij zou toch niet zelf gezegd hebben dat hij de aanvoerder is… :s

Reageer

Contact Us