Telegraaf: Jacques Brinkman: "Van Ass heeft swingend team gemaakt” | Hoofdklasse Hockey Nederland

Telegraaf: Jacques Brinkman: "Van Ass heeft swingend team gemaakt”

Telesport-analist Jacques Brinkman geeft na de dramatische nederlaag van de Nederlandse mannen in de olympische finale tegen Duitsland zijn rapportcijfers.
Jaap Stockmann (k): 8, sterk toernooi, mooie reddingen, betrouwbaar, kan nog jaren mee.
Robert van der Horst: 7, degelijk centraal achterin, minder dominant in aanvalsspel Oranje, zijn doelpunt in de eerste wedstrijd tegen India was de basis voor in totaal 28 (!) Nederlandse doelpunten.
Marcel Balkestein: 8, beste verdediger van Oranje, koning van de backhandinterceptie, dekkingsfoutje in finale wordt hem vergeven.
Wouter Jolie: 7, samen met Robert van der Horst betrouwbaar hart van de defensie, lange passing kwam niet altijd aan, zoekt meestal technische oplossing.
Mink van der Weerden: 8, topscorer met acht doelpunten van Oranje en de Spelen, fier overeind gebleven, ook in veldspel.
Sander de Wijn: 7, belangrijke rol als aangever bij de aanvallende strafcorner, herstelt veel op snelheid, aanvallend wat minder dominant dan in voorbereiding.
Sander Baart: 8, toernooi van de doorbraak, sterk, speelde met veel zelfvertrouwen, maakt nuttige overtredingen op het middenveld.
Robbert Kemperman: 9, uitblinker, beste van de Oranje-klas, technisch superieur, meest aanvallende middenvelder.
Klaas Vermeulen: 7, spelverdeler van Oranje, betrouwbaar, degelijk, overzicht, enorme pech zware schouderblessure in halve finale.
Rogier Hofman: 7, speelt met dreiging naar voren, loopt met bal vrijwel altijd over diagonaal met wisselend succes, niet gescoord, wel kansen gehad.
Valentin Verga: 7, wisselvallig, gegroeid in het toernooi, ruwe diamant, geniet van zijn brede glimlach, zit nog veel meer in.
Billy Bakker: 8, zes mooie velddoelpunten, aanvalsleider van Oranje, gelaatsuitdrukking na het scoren van een doelpunt straalt onoverwinnelijkheid uit.
Teun de Nooijer: 7, einde van een tijdperk, 453 interlands en 219 doelpunten, liet andere spelers vooral in de eerste zes wedstrijden schitteren, kon verschil niet meer maken.
Bob de Voogd: 7, fenomenale versnelling aan de bal, scoort tweemaal, kan uitgroeien tot vaste waarde middenveld, knap teruggekeerd na kaakbreuk in aanloop Spelen.
Floris Evers: 6, aanvoerder van Oranje, zijn rol vooral buiten het veld met verve vervuld, finale tegen Duitsland was zijn beste wedstrijd.
Roderick Weusthof: 8, scoort zesmaal, sterk aan de bal, goede aannames, beste toernooi ooit, straalde kracht uit, mooi afscheid.
Tim Jenniskens: 6, ‘gelukkige’ vervanger van de geblesseerde Klaas Vermeulen, één wedstrijd meegedaan en niet de minste, de olympische finale, uitgerust, miste wedstrijdritme.
Bondscoach Paul van Ass: 8, heeft van Oranje een swingend, flitsend en aanvallend team gemaakt, individuele spelers zoals bijvoorbeeld Billy Bakker en Mink van der Weerden zijn beter geworden, lijkt een abonnement te hebben op tweede plaatsen.

Comments (1)

 1. amsterdammer

  Leuk stukje, prima beoordeling, ik kan me er in vinden.
  Maar die laatste zin Jacques……..lijkt een abonnement op 2e plaatsen te hebben…….Jacques een beetje kennend is dat niet grappig bedoeld. Jacques staat in de hockeywereld niet bekend als grappenmaker. Een kenner is hij, dat zeker, een zeer gedreven topsporter die vooral mentaal en fysiek een absolute wereldtopper was. Nog steeds een voorbeeld voor velen, ook voor sporters buiten het hockey!
  Maar Jacques, leg nou eens uit wat er de reden van is dat je toch nog even een “veegje-uit-jouw-pannetje” moet geven aan het adres van Paul van Ass? Zit je toch nog iets geweldig dwars? Dat is zo verschrikkelijk “Hollandsch”. De “jij-bak”, het eeuwige opgeheven schoolmeesters vingertje. De “docent heeft bij nader inzien toch nog een foutje ontdekt”, het is hierdoor “net geen dikke voldoende geworden”. Vooruit, een 6-!
  Slecht heel weinig “volgers” van het NL heren XI hadden vooraf gedacht dat dit team met vooral deze MATIGE COACH (zeer milde samenvatting van wat er in de media en vooral op dit forum allemaal aan vuilspuiterij is geplaatst) zo ver zou komen!
  Jacques, zeg in je stukje nou gewoon dat Paul van Ass geweldig resultaat heeft afgeleverd en laat dat tikkie “na” weg. Het zou je sieren als het je zou lukken om over je eigen schaduw/ego heen te stappen. Wat verder dan ook jouw privé mening is.

Reageer