Teleurgestelde Belgen: 'Een gemiste kans' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Teleurgestelde Belgen: ‘Een gemiste kans’

De teleurstelling bij de Belgen na de EK-finale was enorm. De ploeg gaf tegen Nederland een 2-0 voorsprong uit handen en verloor met 4-2. Na de nederlaag in de finale van het EK in 2013 en het verlies van de olympische finale vorig jaar grepen de Red Lions opnieuw naast het goud.

“Wij hebben geen zilver gewonnen, maar goud verloren”, zegt Manu Stockbroekx in het Belgische programma De Ochtend. “We waren er heel dicht bij. We stonden twintig minuten van goud.”

Stopten met spelen

“We gaven een 2-0-voorsprong uit handen”, gaat Stockbroekx verder. “De tweede helft hebben we niet echt meer gespeeld. Toen heeft Nederland ons overklast. Dat is hun verdienste natuurlijk. Zij zijn in de wedstrijd gegroeid en maakten op een bepaald moment een goal. Toen ontplofte het stadion. Dat gaf Oranje echt vleugels, wij stopten met spelen.”

Een gemiste kans zo opperde aanvoerder Thomas Briels na afloop tegen Sporza. “We hebben een superzomer gehad en dit had de kers op de taart moeten zijn. Maar nu blijven we met een wrange smaak achter. Deze ploeg kan zoveel beter.”

Pijnlijk

“Over 2 jaar of 5 of 10 jaar zullen we hier misschien op terugkijken en denken: wat een geweldige ervaring. Maar nu is dit pijnlijk. De teleurstelling is nog groter dan in Rio”, zegt Briels.

Drie verloren finales. Van een finale-complex wil bondscoach Shane McLeod nog niet spreken. “maar dit mag wel niet blijven duren. Je moet ook al veel goed doen om de finale te bereiken. Nu moeten we nog dat stapje zetten om eindelijk ook eens dat goud te pakken.”

Reageer