Terrance Pieters viel geblesseerd uit, maar was toch tevreden over prestaties van Oranje tegen België - Hoofdklasse Hockey Nederland
terrance-pieters-oranje

Terrance Pieters viel geblesseerd uit, maar was toch tevreden over prestaties van Oranje tegen België

Beide teams hadden er zin in. Nadat de Nederlandse en Belgische heren de eerste vijf minuten vooral naar elkaar keken, steeg de spanning in het vierde kwart naar een climax. Uiteindelijk kon België de overwinning naar zich toetrekken door de shoot-outs beter te nemen.

Het werd vooral nagelbijten voor de fans die in Nederland aan de buis waren gekluisterd. Want het kwartje kon, door het aanvallende spel van beide teams in de tweede helft, alle kanten opvallen. Beide teams maakten er een prachtig en soms emotioneel schouwspel van, waarbij uiteindelijk de shoot-outs er aan te pas moesten komen om te bepalen wie er zou winnen. Deze tweede helft, werd een domper voor Terrance Pieters. De makkelijk scorende spits van Kampong viel uit met een blessure aan zijn duim: ‘Het was een wedstrijd met veel verschillende fases. Eerst kwamen we achter, maar door veerkracht, konden we dit toch snel weer ombuigen. De 3-2 in het begin van de tweede helft voor België was discutabel, het eerste schot was in mijn ogen namelijk gevaarlijk. De bal kwam op mijn vinger, die boven mijn knie was. Helaas moest ik de rest van de wedstrijd toekijken’.

Discutabele keuze videoscheidsrechter

Het was een belangrijk moment in de wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de thuisploeg mocht in de 36ste minuut van de wedstrijd een strafcorner nemen. De sleep was van Belgisch international en speler van Pinoké, Alexander Hendrickx. Zijn sleep leek boven de knie te komen en dus gevaarlijk. Terrance Pieters was de eerste uitloper en kreeg de bal vol op zijn vinger, die rond zijn knie leek te zijn.

Ook de afstuitende bal die Hendrickx oppakte, leek te worden geslagen met een halve bolle kant. Het doelpunt werd uiteindelijk gemaakt door Plennevaux, die al tennisend de bal langs zijn medespeler in het goal sloeg. Drie discutabele situaties, waarbij de videoscheidsrechter het voordeel aan de Belgen gaf (Bekijk hier of de bal gevaarlijk of bol is in minuut 2:25 van onderstaande samenvatting)

Veerkracht Oranje

Toch liet de Nederlandse equipe zich niet uit het veld slaan. Coach Caldas was steeds meer hoorbaar en blijkbaar hielp dat. Jip Janssen scoorde een strafcorner en ook Billy Bakker kon in het vierde kwart een nieuwe achterstand onschadelijk maken. De Nederlands heren moesten de shoot-outs gaan nemen. Waar in de vorige drie shoot-outs, twee keer werd gewonnen, gingen de Nederlandse mannen met vol vertrouwen naar deze serie.

Dit liep uiteindeljk op een deceptie, maar liefst drie heren van Oranje vonden keeper van Doren op haar weg. Ondanks dit ‘verlies’, was Pieters tevreden over de prestaties van zijn team: ‘Ik heb helaas een groot gedeelte van de wedstrijd niet meer mee gedaan. Toch vond ik ons goed spelen. Onze defensie stond goed, helaas gaven we teveel strafcorners weg, waardoor de Belgen vrij gemakkelijk ons bij konden houden. De wedstrijd werd steeds emotioneler en ik merkte dat elk klein foutje kon worden afgestraft. Dit deed België met haar corner. De shoot-outs waren een soort van loterij. Ik had veel vertrouwen in de jongens die bij ons waren gekozen. Helaas viel dit kwartje niet aan onze kant. Al met al vind ik dat we op de goede weg zijn’.

Reageer