Thierry Brinkman: ‘Met heel veel vertrouwen tegen Engeland’

Na de 5-0 nederlaag tegen België kwamen de Oranjeheren bij elkaar om de wedstrijd te analyseren en zaken uit te spreken. Uiteindelijk luidde de conclusie dat er ondanks het verlies nog niets was verloren. “En dat het juist mooi was dat we het recht konden zetten en de eerste kleine stap is gezet”, zegt Thierry Brinkman na afloop van de laatste groepswedstrijd die met 6-0 werd gewonnen van Oostenrijk.

De opdracht voor Nederland was duidelijk: bij winst of zelfs een gelijkspel werd de halve finales bereikt. “We gaan gewoon elke wedstrijd in om te winnen”, zegt Brinkman, “en dat was vandaag niet anders. Dat was tegen België en Spanje niet anders. We hebben deze wedstrijd op dezelfde manier benaderd.”

Winst in de groep

Met de overwinning plaatsten de Oranjeheren zich niet alleen voor de halve finales, maar eindigde de ploeg ook als groepswinnaar voor België.

“We wisten dat we deze wedstrijd moesten winnen om door te gaan naar de halve finales. Daar draaide het in deze wedstrijd om: drie punten pakken en naar de halve finales. Na de 5-0 tegen België is het wel lekker om zo naar de halve finales te gaan”, vertelt Brinkman.

Niet over gesproken

De bonus van de groepswinst bij een overwinning met een verschil van vijf doelpunten speelde volgens Brinkman niet mee in het duel. “Eerlijk gezegd hebben we daar niet op gehamerd. We hebben het voor de wedstrijd niet tegen elkaar gezegd.”

“Het is gevaarlijk als je gaat hopen op een tegenstander in de halve finales”, gaat Brinkman verder. “Dat moet je gewoon niet doen. Uiteindelijk maken we er zes en eindigen we bovenaan in de groep. Het gaat uiteindelijk om ons eigen spel. En als ons eigen spel goed is, dan gaan we met zelfvertrouwen naar de halve finales en dan maakt het niet uit wie we daar tegen komen.”

Niet veel uitmaken

De tegenstander in de halve eindstrijd is vrijdag Engeland, dat als tweede eindigde achter Duitsland in de andere poule. “Persoonlijk, Engeland of Duitsland, maakt het mij niet heel veel uit. Ik kijk er erg naar uit.”

Reageer

Contact Us